hladna fronta /

Travanj ove godine ne odustaje od snijega! Dijelovi Hrvatske ponovno su se zabijelili, evo kad se očekuje smirivanje

Kiša i tuča sa Straduna otjerali su šetače, ali hladna fronta turistima je grad pokazala u drugom sjaju

13.4.2021.
19:05
VOYO logo

Travanj ove godine ne odustaje od snijega - dijelovi Hrvatske ponovno su zabijelili. U Gorski kotar i Liku ciklona je donijela bijeli pokrivač. Pahulje su padale cijeli dan, a u nekim mjestima snijeg je dosezao i do 20 centimetara. Jug Hrvatske je zaobišao snijeg, ali ne i ledena kiša.

Kiša i tuča sa Straduna otjerali su šetače, ali hladna fronta turistima je grad pokazala u drugom sjaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mislim da je prekrasno. Svo to kamenje, oblaci i kiša zapravo daju poseban karakter'', rekao je Alan Rios iz Las Vegasa.

''Bio sam ovdje u rujnu kada je nebo bilo predivno plave boje, a sada je lijepa promjena. Možete doživjeti obje varijacije. Donijelo je i malo svježeg zraka'', kazao je Kurt Wagner iz Teksasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
zimsko proljeće /

FOTO/VIDEO Kratak, ali žestok pljusak u Dubrovniku potopio Stradun

Image
zimsko proljeće /

FOTO/VIDEO Kratak, ali žestok pljusak u Dubrovniku potopio Stradun

Dok more pjeni jugo, u Lici i Gorskom kotaru zabijelile su ulice. Naleti vjetra i do 120 kilometara na sat uz gust snijeg stvorili su probleme u prometu. Na autocesti prevrnula se prikolica, na intervenciju su izišli vatrogasci dok su na ulazu u Sveti Rok na nastavak putovanja čekali kamioni.

''Jutros katastrofa, znači katastrofa. Koliko smo išli? 20 minuta za jedan paket dostaviti'', rekao je dostavljač Ceste Kenan Haligelić.

Tijekom noći najviše snijega palo je na Plitivičkim jezerima, na granici sa Slovenijom zabilježeno je 15, dok je 10 centimetara brojalo Bregovo razdolje. Sa snijegom borili su se i Gospićani, zbog niskih temperatura trebalo je pripremit ogrijev.

''Na drva, ali nije još ponestalo. Ne može nas iznenaditi, još je uvijek rano'', kazao je Dragan Uzelac.

Ceste su se čistile od ranog jutra. ''Ima nas 4-5 dečkiju sa frezama i ide ide, uigrani smo'', rekao je djelatnik Komunalca Gospić Stjepan Šimić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do kraja dana pahulja bi trebalo biti sve manje, a vrijeme najavljivati povratak proljeća.

''Smirivanje se očekuje tijekom sutrašnjeg dana, a zatim se očekuje da tijekom četvrtka i petka imamo dosta sunca, ali ponovno uz hladna i mrazna jutra u unutrašnjosti'', kazao je meteorolog Dorian Ribarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako snijeg u travnju ne raduje vozače ni poljoprivrednike, uvijek ga je lijepo vidjeti na slapovima Rastoka. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo