crna kronika /

Tragedija obitelji Kalauz: 'Skočio sam iz sobe na skaline da se spasim od vatre'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

Danas mi je rođendan, baš je sretan, ostali smo bez ičega. Sreća da mi drugi sin s troje male djece nije bio doma', priča Cvjetko Kalauz u skalinima svoje kuće koja mu je izgorjela u sinoćnjem velikom požaru.

23.2.2017.
10:23
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

U zraku se još osjeća miris paljevine. Policija, inspektori, vatrogasci, dio obitelji Kalauz, svi stoje pred Vilom Sunčanicom u Ulici Branitelja Dubrovnika.

U kuću se ne smije ući, previše je opasno. Policija obavlja očevid kako bi se utvrdio uzrok požara koji je buknuo sinoć oko 22:30, a ugašen i saniran je u 3:20 minuta poslije ponoća. Krov kuće je potpuno uništen, kroz prozore se vidi paljevina i samo dio štete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U požaru je stradala i gospođa Ivila (82), Cvjetkova žena. Hitno je prevezena u bolnicu.

'Spavala je u sobi u sredini jer je tu peć na drva, ali sinoć nije bila upaljena. Donio sam joj drva da bih ujutro naložio, da joj bude toplo.  Veselio sam se današnjem danu, mislio sam spremiti obitelji ručak da ih počastim za rođendan..',  kazuje gospar Cvjetko i govori da mu žena nije nikako dobro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Preko 75 posto je opečena, sinoć su mislili da neće ni preživjeti..', s tugom u glasu priča ovaj 86-godišnjak koji se zahvaljujući svom dobrom zdravlju i vitalnosti uspio spasiti.

Priču u cijelosti pročitajte na portalu Dubrovački dnevnik

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo