Tornado poharao Grubišno Polje, Slatina pod vodom

Kiša i vjetar nisu prestali uzrokovati probleme ni u nedjelju. Tornado je u nedjelju poharao Grubišno Polje, i pokidao stabla pa i krovove kuća.

16.5.2010.
18:47
VOYO logo

Podivljalo vrijeme u Grubišno je Polje u nedjelju oko 14 sati donijelo veliki tornado. Golemi je vrtlog bacao je crijepove s krovova kuća te je čupao stabla, javlja RTL Televizija.

cate-201005160185004Policija i vatrogasci su izašli na teren, a šteta se još uvijek procjenjuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeke poplavile na blagdan zaštitinika od poplava

Više od 2.000 hektara poljoprivrednih površina u okolici Slatine u nedjelju je ostalo pod vodom, nakon što se iz korita izlilo nekoliko potoka i rječica. Poplavljeno je i 20-ak kuća, a voda se izlila i na Podravsku magistralu. U noći na nedjelju, osim što je padala jaka kiša, puhao je i jak vjetar čiji su divlji naleti porušili nekoliko stabala i oborili ih na ceste u Gornjem Miholjcu, Novakima te u Pustari Višnjica.

Najviše je kiše palo na području Daruvara, čak 82 litre po metru kubnom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Hrvatskim se vodama doznaje kako su vodostaji na području sliva Save i Drave uglavnom u porastu. Najviše je nabujala rijeka Ilova na mjernoj postaji u Maslenjači, gdje su uvedene izvanredne mjere obrane od poplave. Za sav je promet u tom mjestu zatvorena državna cesta D34.

Redovne mjere uvedene su za rijeku Pakru u Kusonjama, a na nekoliko drugih mjernih postaja zasad je na snazi pripremno stanje obrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski autoklub javlja kako su, uz već spomenutu D34, zbog izlijevanja vode na kolnik zatvorene i sljedeće ceste: županijske Kreštelovac-Sokolovac i Dražice-Orlovac te lokalna u mjestu Mala Barna (Bjelovarsko-bilogorska županija). U Sisačko-moslavačkoj županiji za promet je zatvorena županijska cesta Blinja-Letovanci-Komarevo-Sisak.

Prethodni članci:

arti-201005160085006 arti-201005150306006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo