TOMISLAV JELISAVAC I KATARINA GAŠPARAC PRIZNALI KRIVNJU: / Po nalogu Dražena Barišića namještali natječaj za pročistač otpadnih voda?

Image
Foto: Pixsell

Nije poznato jesu li se ovo dvoje nagodili s USKOK-om

29.9.2020.
23:55
Pixsell
VOYO logo

Direktor VG Vodoopskrbe Tomislav Jelisavac pušten je iz pritvora u Remetincu, a isto je učinila i njegova suradnica Katarina Gašparac, doznaje Telegram od izvora bliskih istrazi.

Priznanje krivnje priprema još šestero okrivljenika iz afere u kojoj je prvoosumnjičeni ivanićgradski poduzetnik Krešo Petek, kojeg se tereti da je šefu Janafa dao 1,96 milijuna kuna mita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt pročistača otpadnih voda

Jelisavac i Gašparac priznali su kako su po nalogu gradonačelnika Velike Gorice Dražena Barišića namještali natječaj za pročistač otpadnih voda u tom gradu upravo za Petekovu tvrtku, piše Telegram. Radi se o projektu čija je vrijednost procijenjena na 97 milijardi kuna. S Petekom je ugovoren posao vrijedan oko 148 milijuna kuna.

Većinu odgovornosti svalio na suradnicu

Jelisavac je prvi sve priznao. Telegram neslužbeno doznaje kako on ima ozbiljnih zdravstvenih problema te bi mu zadržavanje u istražnom zatvoru teško palo. Upravo je zato odlučio priznati. Većinu odgovornosti ipak je svalio na suradnicu iz povjerenstva za javnu nabavu za projekt pročistača, Katarinu Gašparac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kaže kako je sve što je Barišić od njega tražio, proslijedio Gašparac kako bi ona to provela, piše Telegram. Nije poznato jesu li se ovo dvoje nagodili s USKOK-om.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo