REDOVNA KONFERENCIJA ZA MEDIJE /

Tomaševićeva zamjenica: 'Žičara je dobila uporabnu dozvolu, vozit će do kraja veljače'

Image
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL

Dolenec je kazala da ostaje izvjesno da će žičara početi raditi ovaj mjesec

15.2.2022.
11:05
Davorin Visnjic/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević održao je konferenciju za medije na kojoj je, kao i obično, govorio o aktualnim temama u Zagrebu.

Zamjenica gradonačelnika Danijela Dolenec kazala je da će žičara  ima uporabnu dozvolu te da će voziti do kraja veljače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet koji je govorio o nastavku akcije pregleda oštećenja od potresa. 

Image
I to smo dočekali /

Za dva tjedna kreće najskuplja žičara na svijetu: Kakav nam je zadnji poklon ostavio Milan Bandić

Image
I to smo dočekali /

Za dva tjedna kreće najskuplja žičara na svijetu: Kakav nam je zadnji poklon ostavio Milan Bandić

"Bila je pregledavana Ilica, pred nama su pročelja, ili demontirani ili fiksirani, a u petak bit će sustavni pregled krovova u pješačkoj zoni dronovima. JVP nastavlja sa sigurnosnim pregledima, a to je uvertira u nekonstrukcijsku, pa konstrukcijsku obnovu koja će krenuti u ožujku kao što nas je izvijestio Fond za obnovu", kazao je Korlaet te pozvao građane da prate stranice Fonda jer će ići novi poziv za nekonstrukcijsku obnovu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koralet je govorio i o padu ograde na nadvožanjku u Buzinu te kazao da je Grad Zagreb proveo natječaj za sanaciju obnovu rubnog dijela objave i izabrao izvođača radova. Radovi, kazao je, počinju 21. veljače. 

Kazao je i da će tijekom sanacije jedna traka biti izuzeta od prometa te da će se vozače preusmjeravati da koriste druge izlaze i ulaze u grad. 

Nakon Korlaeta, riječ je preuzeo gradonačelnik Tomašević. 

Tomašević je komnetirao ponudu Gradske plinare da poduzetnici dug račune za plin otplate u šest rata bez kamata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obročna otplata se odnosi na neplaćanje računa za isplatu plina od studenog 2021., posebice za razliku u cijeni na računima koja je nastala", kazao je Tomašević. 

Tomašević je kazao i da je bilo kadrovskih promjena. Imenova je nove v.d. pročelnicu gradskog Ureda za upravljenje imovine i stanovanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Željko Matijašec je molio iz osobnih razloga da ne nastavi dužnost, pa sam imenovao Zoricu Zulić kao v.d. pročelnice Ureda za upravljanje imovine i stanovanje koja će ostati na toj funkciji do zaključenja javnog natječaja, a najduže šest mjeseci", kazao je. 

Korlaet je komentirao kada počinje gradnja zamjenskih obiteljskih kuća i obnova u Zagrebu. 

"Prava adresa za ovakva pitanje je Fond. Po informacijama, obnova i gradnja zamjenskih obiteljskih kuća i višestambenih zgrada, radi se o brojci od desetak, plus pedesetak lokacija koje idu u nekonstrukcijsku obnovu, to su zelene označeno zgrade, a 70-ak zgrada je u samoobnovi - 130 obiteljskih kuća i stambenih zgrada koje bi u ožujku trebale krenuti u radove. Grad Zagreb se pojavljuje kao partner u organizaciji", kazao je Korlaet. 

Korlaet se osvrnuo i na informaciju o 4 tisuće zahtjeva građana za priključcima vode u Zagrebu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Provjerili smo informaciju s novom upravom ViO-a i ne radi se o 4 tisuće zahtjeva nego dvije stotine zahtjeva. Svjestan je birokratizacije postupka i sporosti i rekao je da će ubrzati taj proces", kazao je Korlaet. 

Tomašević je komentirao i stanje s drobilicama te dozvole za SOC Jakuševec. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dozvole se izdaju šablonski na duži niz godina i podsjetit ću da je SOC, servisno operativni centar, izgrađen prije 15 godina, nije bio korišten, ishodili smo dozvole i on se sada koristi kao privremeno skladište. Jedno vrijeme smo unajmljivali korištenje od privatnih poduzeća privremeno skladište za glomazni otpad i za to sada nema potrebe jer SOC ima kapacitete. Morali smo ishoditi dozvolu. Učinili smo to u siječnju i na osnovu toga smo mogli tražiti dozvolu za unajmljenu drobilicu koja je ishođena prošli tjedan. Sada kada je došla nova drobilica koja je kupljena od strane Zagrebačkog centra za gospodarenje otpadom, sada možemo pokrenuti proceduru za ishođenje dozvole za tu drobilicu. Kratko vrijeme će se koristiti unajmljena drobilica, vjerujemo da će se izdati zahtjev za kupljenu i ona će se koristiti. Kad govorim o glomaznom otpadu, potrebno je još drobilica, u nabavi je od strane Zrinjevca jedna manja drobilica za glomazni otpad", kazao je te dodao da više neće biti potrebe za najam drobilica. 

Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo