PREOKRET /

Tomaševićeva supruga povukla sve optužbe za obiteljsko nasilje, a izjavljuje da ne želi svjedočiti da ju je zlostavljao

Preokret u slučaju župana Alojza Tomaševića. Državno odvjetništvo već je protiv njega podignulo optužnicu, a HDZ odlučio izbaciti. A onda iznenadno, njegova supruga koja ga je i prijavila, na sudu je jutros povukla sve optužbe

11.1.2018.
18:58
VOYO logo

Hoće li se Alojz Tomašević na kraju zadnji smijati? Dok su jutros u središnjici HDZ-a  odlučivali o  njegovom izbacivanju na požeški Općinski sud neočekivano je stigla Mara Tomašević. I povukla sve svoje optužbe protiv supruga.

"Ta izjava nema nikakav utjecaj na daljni tijek postupka, optužnica je podnesena protiv alojza tomaševića i postupak će biti dalje nastavljen", kazala je Snježana Polgar, glasnogovornica Općinskog suda u Požegi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A da bi se nastavio, optužnicu terba prvo potvrditi Optužno vijeće. O njoj se do sada Tomašević nije očitovao. Požežanima je cijeli slučaj, čini se, već naporan. Župana se sumnjiči da je suprugu omalovažaovao, prijetio i fizički zlostavljao. Kada se na to potužila čak i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkovću - nije dobila odgovor - pa je supruga prijavila. I kako je svojedobno za RTL priznala - brzo se pokajala. 

"Što biste danas uradili drukčije.. možda ne bih ni prijavila, jer vidim da se ništa ne pokreće, trpila bih i dalje kao i dosad", kazala je Mara Tomašević za RTL krajem studenog 2017. godine. Ni na poziv premijera Plenkovića - Tomašević nije htio podnijeti ostavku na mjesto požeškog župana. Ali se odlučio povući iz stranke - koja ga je jutros i službeno isključila iz članstva presudom Visokog suda časti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Donešena je odluka o isključenju Alojza Tomaševića - bezuvjetno isključenje, jednoglasno", kazao je Davor Miličević, predsjednik Visokog časnog suda HDZ-a. Iz SDP-a poručuju da odmetnuti župan ima potporu većine gradonačelnika i načelnika općina požeško slavonske županije. "Županijski HDZ se odmetnuo od vrha HDZ-a na nacionalnoj razini", kazala je Tamara Puač, predsjednica SDP-a Požega.

A iako su svi očekivali da će Tomašević danas pokleknuti i dati ostavku, samozatajni župan ide dalje. Do kada bez HDZ-a tek će se vidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo