'nisam zabrinut, zagreb je siguran' / Tomašević o pucnjavi u Ritzu: 'Postoji li propust vlasnika? Kako je oružje bilo u klubu?'

Image
Foto: Pixsell

Nakon fizičkog obračuna, s petka na subotu u klubu Ritz s nekoliko hitaca upucan je Tomislav Sabljo, uskokov osumnjičenik. U njega je navodno pucao redar. On je priveden od strane policije

22.4.2023.
10:26
Pixsell
VOYO logo

Gradonačelnik Zagreba, Tomislav Tomašević obilježio je Dan planeta Zemlje pa stao pred medije.

Upitan je oko ubojstva u Ritzu gdje je preminuo kriminalac Tomislav Sabljo pa rekao: "Čuo sam se jutros s ravnateljem PU zagrebačke, odnosno s načelnikom i izvijestio me o saznanjima. Ono što mene posebice zanima, vjerujem da će se rasvijetliti istragom, ali kako je uopće moguće, kako je uopće bilo oružje u samom klubu jer do pucnjave je došlo u samom klubu", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne bih trebao ništa govoriti jer istraga traje, ali me zanima postoji li kakav propust vlasnika kluba", pita se.

Govori i kako nije zabrinut, kako je Zagreb siguran grad. "Izvješće od prošle godine bit će predstavljeno na skupštini, a pokazuje da u zadnjih 20 godina, po svim pokazateljima Zagreb nikad nije bio sigurniji. Sva teška kaznena djela su razriješena. Najbolji su to podaci za Zagreb u 20 godina, a na svijetu, Zagreb je uvijek najsigurniji. I u Europi i u svijetu", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kontekstu Dana planeta Zemlje najprije je istakuo zagrebačku Čistoću koja obilježava stotu godišnjicu svog rada i postojanja . Zahvalio se svima koji su se uključili u akciju sadnje i akciju čišćenja koja će biti po cijelom Zagrebu.

"Na Dan planeta Zemlje ključno je reći da smo svi mi zajedno grad. Grad nisu zgrade, nego ljudi i ako zajedno brinemo za njega, držimo se pravila odvajanja otpada, oko toga da ne odlažemo otpad na javnoj površini, zajedno sadimo i čuvamo drveće, tek tada možemo napraviti još zeleniji i još čišći grad", istaknuo je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UHIĆEN U AKCIJI TEBRA /

Tko je Tomislav Sabljo, kriminalac ubijen u Zagrebu? U RH prokrijumčario 15,7 tona marihuane, pripremao napade na Dinamovce...

Image
UHIĆEN U AKCIJI TEBRA /

Tko je Tomislav Sabljo, kriminalac ubijen u Zagrebu? U RH prokrijumčario 15,7 tona marihuane, pripremao napade na Dinamovce...

Osvrnuo se i na divlja odlagališta s kojima se dugo muče ne samo Zagreb, već i drugi hrvatski gradovi. Tomašević misli da se trebaju postrožiti zakonske kazne o ilegalnom odlaganju.

"Građani mogu u bilo koje reciklažno dvorište u bilo kojem trenutku odložiti gotovo sve vrste otpada, a posebno glomazni otpad. Ono što svakako treba suzbiti su firme koje zarađuju na ilegalnom odlaganju otpada. Tu je potrebnija veća suradnja s policijom, ali isto tako i veće kazne jer treba apsolutno zaustaviti one koji zarađuju na tome", kazao je Tomašević i dodao da je problem potrebno suzbiti u korijenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljan je zagrebačkim modelom razdvajanja otpada kojim se, kako je naglasio, razdvajanje otpada u Zagrebu povećalo 30 posto u šest mjeseci.

"To samo dokazuje da građani Zagreba to žele i da su bili spremni na to. Vjerovao sam u građane da će to raditi. Mnogi su rekli da neće funkcionirati, da neće doći do pojačanog razdvajanja, da će po cijelom gradu biti ogromna ilegalna odlagališta, to se nije dogodilo. Građani Zagreba su itekako pokazali da žele čišći i zeleniji grad", poručio je Tomašević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije htio komentirati slučaj INA-e, već se htio usredotočiti samo na ekološke teme povodom Dana planeta Zemlje, izuzevši temu pucnjave u zagrebačkom noćnom klubu.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo