UHIĆEN U AKCIJI TEBRA / Tko je Tomislav Sabljo, kriminalac ubijen u Zagrebu? U RH prokrijumčario 15,7 tona marihuane, pripremao napade na Dinamovce...

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Prema sumnjama USKOK-a, Sabljo i Sučić su okupili skupinu u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Albaniji u razdoblju od svibnja 2016. do sredine svibnja 2019. kako bi nabavili i krijumčarili marihuanu koju su najprije skladištili u BiH. U cijelom im je planu pomogla i granična policajka

22.4.2023.
9:26
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Tomislav Sabljo ubijen je noćas u jednom noćnom klubu u Zagrebu, a riječ je o 41-godišnjaku koji je u velikoj policijskoj akciji Tebra optužen i uhićen kao vođa zločinačke organizacije. Zbog Tebre je bio u Remetincu od srpnja 2019., a izašao je početkom prosinca 2021. Ipak, pritvor je posjetio i nakon toga - prvi je put to bilo u prosincu 2021., a potom u rujnu 2022.

Krijumčarili su drogu, palili aute i utjerivali dugove. Uz njega su u srpnju 2019. uhićeni još Tomislav Sučić, Đorđe Vuletić i 17 drugih povezanih s krijumčarskim lancem droge iz Albanije, Crne Gore preko BiH pa do Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema sumnjama USKOK-a, Sabljo i Sučić su okupili skupinu u Hrvatskoj, BiH, Crnoj Gori i Albaniji u razdoblju od svibnja 2016. do sredine svibnja 2019. kako bi nabavili i krijumčarili marihuanu koju su najprije skladištili u BiH. U cijelom im je planu pomogla i granična policajka koja je navodno sudjelovala u dopremanju droge u Dugopolje ili je prodavala u Vrgorcu. USKOK sumnja i da je u Hrvatsku prokrijumčareno barem 15,7 tona marihuane koju su prodavali i drugim preprodavačima.

Image
očevid u tijeku /

Tučnjava u zagrebačkom noćnom klubu završila kobno. S više hitaca ubijen Tomislav Sabljo

Image
očevid u tijeku /

Tučnjava u zagrebačkom noćnom klubu završila kobno. S više hitaca ubijen Tomislav Sabljo

Navodni vođe kriminalne organizacije isplanirali su još nabavu 1335 grama kokaina, a na tome su zaradili najmanje 84.6 milijuna kuna. Uz Sablju, Sučića i Vuletića povezuje se šestero optuženih za paljenje barem četiri automobila, pripremanje napada na najmanje jednu osobu i prikrivanje najmanje jednog ukradenog automobila i nezakonito naplaćivanje duga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"USKOK je u optužnici predložio da se od okrivljenika oduzme protupravno stečena imovinska korist, pri čemu je za dvojicu okrivljenika predloženo prošireno oduzimanje imovinske koristi", napisalo je tužiteljstvo i dodalo da je u predloženo produljenje istražnog zatvora u odnosu na šestoricu okrivljenika.

Sumnjalo se i da je organizirao paljenje automobila te pripremao fizičke napade na čelnike Dinama i druge osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo