službeni posjet /

Tolušić u Koki: 'Da svi rade kao Koka, danas ne bi pričali o salmoneli!'

Image
Foto: Varazdinski.hr

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić danas, 7. prosinca, za svoj je službeni posjet izabrao Varaždinsku županiju, gdje je, između ostalog, obišao farme, tvornicu stočne hrane Blagodar, ali i industriju mesa Koka d.d.

7.12.2016.
12:51
Varazdinski.hr
VOYO logo

Čini se kako je ministar viđenim bio zadovoljan, što je iskazao nakon obilaska.

- Ne bih više o salmoneli, samo bih rekao da kad bi si pogoni mesa koje dolazi u Hrvatsku bili ovakvi, onda danas uopće o tome ne bi pričali. Ovdje je prisutna apsolutna kontrola od onoga čime se životinje hrane, znači uzgoja i prerade hrane za životinje pa do procesa klanja. Ovi proizvodi svima mogu biti primjer - započeo je ministar Tolušić i nastavio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ti varaždinski proizvodi idu diljem Europe, a rado bih otišao u tvornice u drugim zemljama iz kojih uvozimo proizvode po smiješnim cijenama, gdje bih pogledao da li je i tamo takva razina kvalitete i zdravstvene sigurnosti. Očito kontrole uvoznih proizvoda moraju biti puno jače i rigoroznije, a to će biti tako u budućnosti.

Iako je rečeno kako u mesu koje se nalazi na policama hrvatskih trgovina nema salmonele, Tolušić smatra kako javnost mora biti o svemu informirana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na portalu Varaždinski.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo