Preuzima odgovornost /

Todorić napada Dalić: 'Neće nimalo lako dokazati nevinost s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula'

Image
Foto: Robert Anić/Željko Lukunić/PIXSELL

Ivica Todorić iznova je aktivan na blogu, objavljujući tekstove kojima se obrušava na Vladu i izvanrednog povjerenika u Agrokoru

11.10.2017.
10:34
Robert Anić/Željko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

"Martina Dalić preuzela je sve poluge javne vlasti - postala je i zakonodavac i tužitelj i sudac", započeo je Todorić najnoviju objavu na blogu.

Obrušio se ovaj put na potpredsjednicu Vlade Martinu Dalić, optužujući je za poticanje kriminala u Agrokoru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krivnju sigurno neće dokazivati Martina Dalić, ona će nakon svega morati dokazivati nevinost što neće biti nimalo lako s obzirom na količinu kriminala koji je potaknula s mrežom prijatelja i poslovnih partnera rastačući i crpeći novac iz Agrokora i ostvarujući nepripadnu korist. Nakon forsiranja neustavnog zakona njegovog je pisca postavila za izvanrednog povjerenika", objavio je Todorić.

Nalaz revizije otkrio je ogromne gubitke i brojne nepravilnosti u poslovanju Agrokora. Todorić ističe da prihvaća odgovornost za poslovne poteze, ali prilikom činjenja istih nije bilo elemenata kaznenih djela, uvjerava Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"No, u jednom je u pravu - ja prihvaćam odgovornost za poslovne poteze u Agrokoru, ali, uvjeravam vas, u tim potezima nema nikakvih elemenata kaznenih djela. Martina Dalić govori o bankarskim kreditima koje banke nisu trebale dati, a upravo je ona Agrokoru, kao čelnica jedne banke davala kredite. I ne samo kredite banke, već i pozajmice povezanih društava u sastavu banke. Naravno, s visokim kamatnim stopama. Lakoća s kojom visoki državni dužnosnici daju izjave je demokratskom svijetu potpuno neprihvatljiva i samo pokazuje postojanja čvrstog plana u kojem je oteta privatna imovina", zaključio je Todorić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo