'Politički proces' /

Todorić na blogu: 'Bit ću dostupan institucijama, spremam obranu i tužbe za najveću pljačku imovine u suvremenoj Europi

Image
Foto: Screenshot/ivicatodoric.hr

Nedugo nakon što je policija upala u Kulmerove dvore i započela masovne pretrese diljem Zagreba Ivica Todorić reagirao je na blogu objavivši da politika vrši 'agresiuju prema njemu i ljudima koji nisu krivi'

16.10.2017.
9:12
Screenshot/ivicatodoric.hr
VOYO logo

Još uvijek formalni vlasnik Agrokora Ivica Todorić reagirao je na bloguna jutrošnju zajedničku akciju policije, DORH-a i tzv. poreznog Uskoka protiv bivših članova Uprave Agrokora. "Ipak neočekivano, jer u Agrokoru institucije pravne države sigurno neće pronaći nikakva kaznena djela, pritisak politike i medijski linč koji je bez pravosuđa već donio presudu, pokrenuli su agresiju prema meni i ljudima koji, uvjeravam vas, nisu krivi", ističe Todorić, koji u nastavku objave nastavlja iznositi tvrdnje da je riječ o političkom procesu.

"Da su mi pronašli i jedan Euro otuđenog i pronevjerenog novca, već bih bio u zatvoru. No to, jednostavno, nije istina. Riječ je o političkom procesu. Nisam spreman gledati i čekati da se kroz dobro poznate obrasce, političkim dekretima, kao u neka mračna vremena, gomila tobožnja kriminalna količina od koje se ne mogu braniti", objavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić najavljuje da će pravdu rasvijetliti pred pravosudnim organima. "Sa svojim hrvatskim i međunarodnim pravnim timom spremam obranu i tužbe koje će, u sudskim epilozima, rasvijetliti i pred pravdu izvesti sve one koji su kriminalnim aktivnostima i neustavnim zakonom stvorili paravan za najveću pljačku privatne imovine u suvremenoj Europi. To ću učiniti u sljedećih nekoliko dana, jer su mi teško povrijeđena ljudska prava . Pritom ću biti dostupan i institucijama pravne države, ali i saborskom istražnom povjerenstvu ili njegovim predstavnicima ako ga, kako je vjerojatno dogovoreno na subotnjem sastanku u Vladi, naprasno ukinu kako bi se prikrio kriminal i sakrila istina. Svojim ću se javnim djelovanjem i dalje boriti za istinu koja mora zaustaviti nezakonite i protuustavne radnje i premijera Plenkovića , ministra Božinovića i gospođe Dalić koji obilato politički sponzoriraju Ramljaka i društvo iz Agrokora, a koji Hrvatskoj nanose nesagledive političke, gospodarske i financijske štete. Niti uhićenja, niti eklatantna pravna neregularnost u rasvjetljavanju svih okolnosti me neće spriječiti", priopćio je putem bloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo