'Moćniji od države' /

'Todorić bi iz malo zemalja mogao izbjeći izručenje Hrvatskoj': Miljenić otkrio planove za rad povjerenstva

Image
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

'Moramo biti svjesni da su Todorić i Agrokor u nekim stvarima bili moćniji od države', ističe predsjednik formiranog istražnog povjerenstva

15.10.2017.
12:00
Jurica Galoić/PIXSELL
VOYO logo

Orsat Miljenić, predsjednik saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor, u intervjuu za Novi list otkrio je podrobnije planove o radu povjerenstva. 

Nije naš posao da iščitavamo bilance, ističe Miljenić, već će ključno biti potvrditi povezanost Todorića i politike. "Kad je riječ o sustavu koji je u nekim segmentima bio jači od države, jasno je da to nije bilo moguće bez povezanosti s politikom. Želim zato, primjerice, od svih ministara financija, HDZ-ovih i SDP-ovih, čuti je li točno da u Agrokoru deset godina nije bilo poreznog nadzora i ako jest zašto se to dogodilo."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Todorić, koji je na blogu dvaput jasno podržao osnivanje povjerenstva, navodno se nalazi u inozemstvu. Bit će prvi pozvani svjedok, što znači da bi se trebao vratiti u Hrvatsku čime riskira uhićenje. "Ako protiv hrvatskog državljanina krene kazneni postupak za ozbiljno kazneno djelo, u vrlo malo država na svijetu on će moći izbjeći izručenje", naglašava Miljenić za Novi list.

Bivši ministar pravosuđa tvrdi da nije upoznao Todorića, ali zato jest Antu Ramljaka, koji će morati odgovoriti na pitanja o svojim kontaktima s Knighthead fondom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miljenić očekuje Todorićev dokaz o prijetnjama Martine Dalić, a najavljuje pozivanje svih ministara financija, uključujući sadašnjeg Zdravka Marića. Među svjedocima bi se mogao naći i član povjerenstva Gordan Maras, koji je kao ministar bio u Nadzornom odboru HBOR-a, donosi Novi list.

"Moramo biti svjesni da su Todorić i Agrokor u nekim stvarima bili moćniji od države", ističe Miljenić, koji je bio drugi SDP-ov prijedlog za predsjednika povjerenstva nakon Franka Vidovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo