PROGNOZA ZA POČETAK TJEDNA: /

Dosta vam je kiše i grmljavine? Evo od kada možete zaboraviti kišobrane

Image

Lokalni pljuskovi i grmljavina bit će češći, osobito na kopnu, ali se ne može isključiti i mogućnost ponekog pljuska na Jadranu.

15.5.2017.
7:37
VOYO logo

U Slavoniji i Baranji djelomice sunčano, a osobito od sredine dana očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar povremeno umjeren sjeverni, dnevna temperatura između 22 i 24 stupnja. U središnjim krajevima promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Uz više oblaka, povremeno će biti kiše te pljuskova i grmljavine. Jutro malo toplije od jučerašnjeg dana, a dnevna temperatura uglavnom oko 23 stupnja.

Image

Promjenjivo i nestabilno bit će i u gorskim krajevima, uz lokalne pljuskove i grmljavinu, osobito sredinom dana. Poneki pljusak moguć je i u Istri, dok će na preostalmo dijelu sjevernog Jadrana biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Uz obalu će zapuhati bura, koja podno Velebita može biti i jaka. Temperatura u gorju oko 20, na moru od 23 do 25 stupnjeva, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lokalni pljuskovi mogući su i u unutrašnjosti Dalmacije, dok će uz obalu biti djelomice sunčano i uglavnom suho. Puhat će slab, prema otvorenome moru umjeren zapadni i sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura između 14 i 17, poslijepodnevna oko 25. Slično toplo zadržat će se i na južnom Jadranu, uz obilje sunca. Ipak, uz jači razvoj oblaka, ne može se potpuno isključiti mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak, osobito u zaleđu Dubrovnika. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni.

Image

U utorak još neće biti potpuno stabilno, pa su lokalni pljuskovi mogući ponajprije na istoku i u gorju. Od srijede pretežno ili djelomice sunčano, suho i postupno toplije. U prva dva dana još će povremeno biti umjerenog sjeveroistočnog vjetra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu već od utorka stabilnije, sunčanije te i dalje toplo. Uz obalu će puhati umjerena bura, koja će se u utorak proširiti na veći dio obale, a podno Velebita bit će i jaka. U četvrtak će vjetar slabjeti i okretati na sjeverozapadnjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo