EVO TKO STOJI IZA PLAKATA 'DOLAZI NAM GRADONAČELNICA' U ZAGREBU: / Poznata političarka najavila kandidaturu za 'šeficu grada'

Image
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Kao svoju glavnu prednost vidi iskustvo, a osvrnula se i na Beroša

27.8.2020.
16:35
Igor Šoban/PIXSELL
VOYO logo

Nekadašnja ministrica pravosuđa Vesna Škare Ožbolt, koja je serijom plakata s natpisom Dolazi nam gradonačelnica, najavila kandidaturu na lokalnim izborima, smatra kako nije rano za objavu kandidature.

Za N1 Ističe kako Zagreb muče brojni problemi ali potres je bio prekretnica “Vidjeti kako Zagreb sada tužno izgleda, treba nam sustavna obnova, nove ideje, sudjelovanje stručne zajednice“, objasnila je i dodala da Zakon o gradnji predviđa neka rješenja, ali se ne bavi sustavnom obnovom. Ističe kako nitko ne stoji iza nje nego u utrku za čelno mjesto metropole ide s ljudima koji „ne pripadaju previše političkim strankama“,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja imam dobru ekipu stručnjaka, iz gospodarstva, obrtništva, akademske zajednice. Nisam članica niti jedne stranke, idemo samostalno, uskoro ću predstaviti ljude“, rekla je te naglasila da će financiranje biti transparentno, dok je o dosadašnjim troškovima rekla je da ju je 10 plakata, u gradu Zagrebu, koštalo 3 000 kuna i da je to njen osobni novac.

'Holding je truli mastodont'

Smatra da je glavni problem u Zagrebu obnova, zatim privlačenje investicija ali i korupcija. „Kumovi, namještanje natječaja, to je nešto prestrašno“, rekla je i dodala da je u zadnje 3-4 godine dobro pratila funkcioniranje grada, da točno zna gdje su problemi i koja su rješenja. Kao jedan od problema vidi i Holding koji je, smatra, truli mastodont, a tvrdi i kako će bi riješila Jakuševac i druge ekološke bombe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problem imovinsko pravnih odnosa rješavala bi ponudama za otkup po tržišnoj cijeni, a ističe kako bi sve investicije radila u dogovoru sa stručnjacima. Kao glavnu prednost pred (potencijalnim) protukandidatima ističe iskustvo jer je , doktorirala menadžment, vodila projekte, a uvjerena je i da joj ne nedostaje energije. Za VilijaBeroša, o kojem se govori kao eventualnom HDZ-ovom kandidatu, smatra da bi imao velik problem jer bi istodobno morao voditi zahtjevni resor zdravstva i kampanju za gradonačelnika Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo