PODNIO OSTAVKU /

Tko je uhićeni HDZ-ovac koji je sa Šeksom jeo buncek i krvavice za 129 eura?

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL/Facebook Josip Šarić

Šeks i Šarić su tada ručali krvavice i buncek, a uz to su popili po jednu mineralnu i negaziranu vodu te tri boce vina. Sve to stajalo ih je 129,60 eura

23.9.2024.
9:38
Patrik Macek/PIXSELL/Facebook Josip Šarić
VOYO logo

Josip Šarić rođen je 1. lipnja 1968. godine u Otoku. Završio je Fakultet prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Mandat mu je trajao vrlo kratko, od 16. svibnja do 20. rujna ove godine. Došao je u Sabor kao zamjenik Marina Piletića. HDZ-ovac je podnio ostavku 20. rujna. Bio je i potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te član Odbora za pomorstvo, promet i infrastrukturu. Kod podnošenja ostavke na mjesto saborskog zastupnika nije naveo nikakve razloge. Lokalni mediji su prije nekoliko dana prenijeli neslužbene informacije da DORH protiv Šarića provodi istražne radnje kao i da one traju već nekoliko mjeseci. Navodno su ispitani i zaposlenici Gradske uprave kao i bivši zaposlenici koji su govorili o financijskom poslovanju grada kao i mogućim zlouporabama položaja i ovlasti Šarića.

Na stanicama grada Otok piše kako je bio dragovoljac Domovinskoga rata i pripadnik postrojbe specijalne policije “Tigrovi” 1991. godine. Odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, a odlukom Vukovarsko-srijemske županije odlikovan je priznanjem za razvoj lokalne samouprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od 2006. pa do 2008. godine bio je bio je pomoćnik ministra u Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva, nakon toga bio je i pomoćnik u Ministarstvu regionalnog razvoja, a bio je i zastupnik u Hrvatskom saboru, sve dok nije podnio ostavku. Na posljednjim lokalnim izborima 2021. godine uvjerljivo je pobijedio kandidate u prvom krugu, točnije dobio je 60 posto glasova birača.

Image
UHIĆENJE JOSIPA ŠARIĆA /

Pojavile su se fotografije s mjesta incidenta u Otoku: Muškarci verbalno napali novinare

Image
UHIĆENJE JOSIPA ŠARIĆA /

Pojavile su se fotografije s mjesta incidenta u Otoku: Muškarci verbalno napali novinare

Njegovo ime pojavilo se u aferi sa Šeksom kada je Karolina Vidović Krišto prijavila Vladimira Šeksa zbog prijetnji. Šeks je bio u društvu Josipa Šarića u jednom zagrebačkom restoranu. Šeks i Šarić su tada ručali krvavice i buncek, a uz to su popili po jednu mineralnu i negaziranu vodu te tri boce vina. Sve to stajalo ih je 129,60 eura. Nakon što su dan kasnije mediji sve otkrili Šarić je objavio kako je taj iznos vratio u proračuna Grada Otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema imovinskoj kartici plaća prije političkih povišica iznosila mu je 2.200 eura, a mjesečno je dobivao još 331 euro. Supruga ima plaću 913 eura, a zaposlena je u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Kod Hrvatskih šuma ima zalog za garažu. Mjesečno to plaća 66 eura, a na kredit mu odlazi 329 eura. Šarić je vlasnik kuće s okućnicom u Otoku od 143,93 metara kvadratnih, a tamo je i vlasnik garaže od 17,62 metara čija je vrijednost procijenjena na 3.981 euro.

Suvlasnik je oranice od vrijedne nešto manje od tisuću eura u Otoku koju je naslijedio.

Šarić vozi Opel insigniju iz 2019. godine, čija je vrijednost 25.000 eura. Kako kaže to je kupio iz primitaka ostvarenih od nesamostalnog rada, te zaduženjem kod banke. Uštedio je 18 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Josipu Škoriću i ostalim osumnjičenicima mjesec dana pritvora

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo