Sutra glasovanje /

Tko je novi Glavni državni odvjetnik: za sebe tvrdi da je dijete DORH-a i kako politika neće utjecati na njegov rad

52-godišnji Dražen Jelenić prvi se put pojavio pred okom javnosti kao Vladin kandidat za Glavnog državnog odvjetnika

19.4.2018.
19:08
VOYO logo

Dražen Jelenić, Vladin kandidat za glavnog državnog odvjetnika prvi put se predstavio u Saboru na Odboru za pravosuđe i dobio jednoglasnu potporu. Isto se ne očekuje i sutra na glasovanju jer oporba je odlučila biti suzdržana. Kao dijete DORH-a, kako sam sebe naziva - njegov je cilj da ga politika ne sputava, a i demistificirao je i takozvane slučajeve u ladicama.

52-godišnji Dražen Jelenić prvi put pred okom javnosti kao Vladin kandidat za Glavnog državnog odvjetnika. Prvo je Jelenić predstavio svojih 25 godina karijere. "Ja sam dijete Državnog odvjetništva, mislim da to nije ništa loše", istaknuo je Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njegov rad tvrdi, neće utjecati politika, niti je bilo ikada ičijeg utjecaja. "Nije bilo utjecaja politike na rad DORH-a koliko je meni poznato. Po tom načelu i ovih 25 godina radim."

No, takva nije percepcija javnosti, i zato Jelenić smatra da to treba mijenjati. "Onda se stvara dojam koji je netočan, da prijave leže u nekim ladicama, iako mi toliko ladica nemamo, između ostalog nam fali i namještaja i ormara."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jelenić zna koji su mu prioriteti: "Revitalizacija odnosa DORH-a i kriminalističke policije, jačanje županijskih DO, bolji uvjeti za rad USKOK-a, odnosno novi prostori, glede ratnih zločina jači angažman i suradnja sa Srbijom i BiH."

Na tom planu kaže moguće je i ustupanje nekih predmeta Srbiji, no uz nadzor. Također će nastaviti Cvitanovim putem u lovu na lokalne šerife. "Ne samo lokalni šerifi, o čemu je govorio Cvitan, nego i tolerancija prema bilo kojoj korupciji bilo na lokalnoj, visokoj i drugoj razini za DO nije prihvatljiva."

Za svog uskoro bivšeg šefa ima samo riječi hvale, a Cvitanu je poruku poslao i ministar Bošnjaković. 

"Rad kolege Cvitana ocjenjujem kvalitetnim. Mi smo zajedno radili. Svaka druga ocjena značila bi da i svoj rad ocjenjujem lošim", izjavio je Jelenić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovaj prijedlog nije nikakav akt neprijateljstva prema dosadašnjem Glavnom državnom odvjetništvu i njemu javno želim zahvaliti", izjavio je ", izjavio je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

Kao glavni državni odvjetnik Jelenić odabire i glavnog operativca Državnog odvjetništva - ravnatelja USKOK-a što sad kao v. d. obnaša Tamara Laptoš. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mora postojati uzajamno povjerenje, i stvari moraju kliknuti, razgovarat ću s njom i vidjet ćemo kako dalje", kazao je Jelenić.

Dražen Jelenić dobio je jednoglasnu potporu na Odboru za pravosuđe. Na glasovanju sutra oporba je najavila da će biti suzdržana, ili protiv.

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo