Novo lice u politici /

Tko je Dominik Etlinger koji želi preuzeti zagrebački SDP i postati Bernardić namjesto Bernardića?

Svi pričaju o njemu kao novom mladom ambicioznom licu stranke koja je u međuvremnu ostala i bez lica i bez ambicija

4.7.2017.
22:40
VOYO logo

Što nam se događa u našoj najvećoj oporbenoj stranci? Počela je izborna utrka za šefa zagrebačkog SDP-a, najveće i najvažnije stranačke organizacije koju je do nedavno vodio aktualni predsjednik SDP-a Davor Bernardić. Tko osvoji to mjesto ima dobre šanse da jednog dana postane Bernardić namjesto Bernardića.

I zanimljivo, u utrku se prvi prijavila nekad desna ruka Davora Bernardića u Zagrebu, tajnik zagrebačkog SDP-a Dominik Etlinger.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi pričaju o njemu kao novom mladom ambicioznom licu stranke koja je u međuvremnu ostala i bez lica i bez ambicija, a i on sam je u kampanju krenuo pod sloganom "Drugačije".

Kako bismo vidjeli što je tu drugačije, pozvali smo Dominika Etlingera u RTL Direkt.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, što je to kod vas drugačije i od čega drugačije?

"Drugačije je to što nudi koncept zajedništva, to je ono što SDP-u nedostaje. Mi živimo u ozbiljnom trenutku. Na mojem predstavljanju bili su ljudi koji su glasali i za Davora Bernardića, i za Orsata, i za Ranka, i za Zlatka, i za Zorana. Mislim da je vrijeme podjela iza nas i ukoliko ne budemo zajedno, SDP neće prolaziti dobro".

Vi ste donedavno bili desna ruka Davora Bernardića, ali razišli ste se kad vas na listi za zagrebačke izbore nije stavio ni među prvih 20, je li Vas to razljutilo da sad praktički idete protiv njega?

"Ne, ova kandidatura je idejna, nije protestna. Imam ideju kako poboljšati zagrebački SDP, s drugačijim pristupom ljudima, s drugačijim motivima, vrijednostima, treba njegovati otvorenost, uključivost, pogotovo prema kolegicama i kolegama koji razmišljaju drugačije. Želim razgovarati s njima, volim argumentiranu raspravu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je onda kriv za loš rezultat SDP-a u Zagrebu?

"Krivi smo svi mi srazmjerno tome koliko je tko imao upliv u odlučivanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, Bernardić je realno 'najkriviji'?

"On je bio prvi čovjek, a i sam je to priznao nakon izbora".

Je li po vama Bernardić dorastao tome da vodi SDP? 

"Bernardić je novi lider SDP-a, prije šest mjeseci je izabran. Ja sam mu kontruktivne kritike uputio, kako poboljšati komunikaciju, kako imati čvršći stav. Gledajući vijesti iz Hrvatske, Agrokor, Savudrija, obrazovanje, su puno bitnije teme od toga kako je lider oporbe nešto iskomunicirao. Ovo je utrka koja traje četiri godine i vjerujem da će se rejting poboljšavati. SDP će u Zagrebu svojim pristupom ljudima biti lokomotiva koja će vući rezultat SDP-a i u ostatku Hrvatske".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U stranku se vratila izbačena Aleksandra Kolarić, i ona ima ambiciju preuzeti zagrebački SDP, što Vi kažete na njezine ambicije?

"Nisam još čuo tu njezinu ambiciju. Aleksandra je jedna hrabra, dosljedna i pametna žena i dobrodošla je u utrku ako želi biti u toj utrci".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nedostaje li Zoran Milanović SDP-u?

"Ne bih rekao. Stvari se moraju mijenjati. Zoran je dao što je imao za dati i sad je tu gdje je".

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo