PUT PREDSJEDNICE U SAD /

Tko govori istinu: Miro Kovač rekao kako je posjet SAD-u Grabar-Kitarović 'privatni posjet sa službenim kontaktima'

Image

Bivši ministar vanjskih poslova HDZ-a Miro Kovač rekao je kako posjet SAD-u predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović nije služben

8.1.2017.
15:32
VOYO logo

Put u SAD predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović još uvijek podiže dosta prašine u mnogim medijima. Ipak, bivši ministar vanjskih poslova HDZ-a Miro Kovač dao je drugačiju izjavu po pitanju odlaska predsjednice u SAD, koji se kosi sa priopćenjem Ureda predsjednice.

"Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović boravi službeno u Sjedinjenim Američkim Državama, zajedno sa šeficom kabineta Natalijom Hmelinom. Za vrijeme boravka Predsjednica će imati sastanke s predstavnicima političkog i društvenog života te nevladinog sektora. Predsjednica je išla redovitim komercijalnim letom", stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U emisiji Točka na tjedan N1 televizije Miro Kovač je izjavio kako će predsjednica javnosti pojasniti s kim je sve pričala u SAD-u, a također je izjavio kako predsjedničin posjet nije služben.

“Nije to službeni posjet. Ima raznih posjeta. Ovisi kako to karakterizirate. Ima tu stupnjeva dilomacije: privatni, radni, službeni i državni”, izjavio je Kovač i zaključio kako je to “privatni posjet sa službenim kontaktima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo