TIJEKOM BURNE RASPRAVE U SABORU ZASTUPNIK ISPRIČAO DIRLJIVU PRIČU: / 'Trčali su prema meni i govorili - Uzmi mene, uzmi mene!'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

"Osim što nema razlike između heterseksualnih i homoseksualnih parova ili pojedinaca, i da nema svih istraživanja, sve je bolje od onog što se može vidjeti u sirotištima",

29.11.2018.
15:48
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

U Hrvatskom saboru traje rasprava o prijedlogu zakona o udomiteljstvu koji je prethodno izazvao prijepor među partnerima u Vladi, HDZ-a i HNS-a, zbog inzistiranja HNS-a da se zakonom omogući udomljavanje djece i istospolnim parovima. Rasprava je očekivano bila burna, a posebno se isticalo izlaganje Furija Radina, zastupnika talijanske nacionalne manjine, piše tportal.

"Brak izjednačavate s obitelji. Ali ne zasnivaju se sve obitelji na braku, imamo i izvanbračne zajednice koje su obitelji", kazao je Radin pa zaradio opomenu zbog povrede poslovnika. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković potom je izrekao opomenu i zastupniku Mosta Nikoli Grmoji jer je rekao da "Radin licemjerno zlorabi Poslovnik za neke sukobe".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MINISTRICA MURGANIĆ O NOVOM ZAKONU O UDOMITELJSTVU: /

'Ni prvi ni zadnji koji će biti preispitan na Ustavnom sudu'

Image
MINISTRICA MURGANIĆ O NOVOM ZAKONU O UDOMITELJSTVU: /

'Ni prvi ni zadnji koji će biti preispitan na Ustavnom sudu'

"Sve je bolje od onog što se viđa u sirotištima"

Potom je Radin ispričao dirljivu priču o udomljavanju iz osobnog iskustva.

"Kad sam bio mlad udomljavao sam djecu preko vikenda. Išao bih u Nazorovu, bio sam psiholog pa sam poznavao... Nisu me ništa tražili posebne kvalifikacije jer sam imao kvalifikacije, bio sam oženjen i imao sam dvoje djece. Godinama smo udomljavali djecu. Bili su to brat i sestra iz Zagorja. Ja sam uvijek išao po njih i kada bih ušao unutra, prema meni bi trčalo barem tridesetero djece sa dignutim rukama i rekli - uzmi mene, uzmi mene. Ova tematika mi je itekako pri srcu. Osim što nema razlike između heterseksualnih i homoseksualnih parova ili pojedinaca, i da nema svih istraživanja, sve je bolje od onog što se može vidjeti u takvim sirotištima", ispričao je Radin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo