Javio se mladić koji je kupio posrnulu ministrovu tvrtku

Damir Koporčić iz Slavonskog Broda potvrdio je da je kupio zaduženu tvrtku TJ-Prom ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine. Otkrio je zašto je za posrnulu tvrtku "iskeširao" 400 tisuća kuna.

1.1.2013.
19:52
VOYO logo

"Točno je. Ja, kao fizička osoba, kupio sam tvrtku TJ-Prom za 400 tisuća kuna", kazao je za portal SBplus Damir Koporčić. Njegov pokojni otac i Jakovina bili su veliki prijatelji.

Otkrio je zašto se odlučio na taj potez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvo, Tihomir Jakovina obiteljski je prijatelj koji se našao u poteškoćama. Više statusnim nego materijalnim. Naime, zbog poslovnih neuspjeha iz prošlosti i nespretnosti tijekom prenošenja upravljačkih prava nad tom tvrtkom, tijekom trajanja ministarskog mandata, stvorena je opća medijska hajka na njega. Javno ga žele linčovati zbog nemara i zbog toga što nije uspio u poslu, iako je radio zakonito, a ne zbog toga što je u poslu uspio protuzakonito", kazao je Koporčić.

Pomogao obiteljskom prijatelju

Koporčić tvrdi da je Jakovini ponudio pozajmnicu, koju je ministar rekavši da tvrtku namjerava prodati. Koporčić je nakon toga tražio uvid u papire tvrtke i zaključio da tvrtka nije toliko dužna koliko se pričalo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kupnjom tvrtke TJ-Prom ne samo da sam pomogao obiteljskom prijatelju, nego na toj transakciji imam namjeru i zaraditi", kazao je Damir Koporčić.

Prema njegovim tvrdnjama informacije objavljene u medijima o iznosu dugovanja tvrtke TJ-Prom nisu točne. Koporčić zaključuje da su stvarni dugovi tvrtke tek nešto iznad 150 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo