Temperaturni šok: Znatno hladnije, a moguć je i snijeg

Pad temperature na nulu sa snijegom u gorskim predjelima i zahlađenje u prosjeku za desetak stupnjeva zvuči nevjerojatno ovih toplih dana.

10.4.2011.
14:46
VOYO logo

Vrijeme slično današnjem očekuje se i u ponedjeljak. Bit će pretežno sunčano, a poslijepodne i navečer u unutrašnjosti će prolazno biti umjerene naoblake. Jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 10 do 15 °C. Najviša dnevna između 15 i 20, na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije od 19 do 24 °C.

U utorak će prvi dio dana biti sunčan i topao, a zatim će prema kraju dana biti sve više oblaka. U srijedu nas očekuje kratkotrajno atmosfersko iznenađenje, u prvim satima srijede slijedi veliki pad temperature s pristizanjem hladnijeg zraka sa sjeveroistoka kontinenta. Pogoršanje će donijeti kišu, a u gorju bi moglo nakratko biti i snijega.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osjetno zahlađenje neće mimoići ni Dalmaciju, kaže za Slobodnu DalmacijuIvan Šolić, poznatiji kao Mali Vakula.

Zapuhat će i olujna bura, koja će temperaturu u Splitu spustiti na 10°C, a u višim predjelima Zagore, uglavnom na 700 metara iznad mora, temperatura će se tijekom dana spustiti do nule pa će i zasniježiti, a u vrijeme najjačih oborina pri temperaturi od svega nekoliko stupnjeva iznad nule, susnježice, makar nakratko, može biti i u mjestima iznad 500 metara. U noći na četvrtak u Zagori će se temperatura spustiti na nulu, ali i uz obalu će biti "friško", gdje se očekuje svega 6°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je vjerovati prognostičkim snimkama, poremećaj vremena neće trajati dugo.

Vezani članci:

arti-201104030204006 arti-201103070930006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo