ODJEDNOM IM SE ŽURI: / Orešković sazvao sjednicu tehničke Vlade s čak 41 točkom dnevnog reda!

Image
21.6.2016.
17:47
VOYO logo

"Bez obzira na trenutni status i ono što nas očekuje, ministri i cijela Vlada će odgovorno nastaviti obavljati svoj posao tj. u proceduru upućivati one prijedloge zakonskih i drugih rješenja za koje smatraju da trebaju proći", kazao je Marić novinarima nakon koordinacije s ministrima u središnjici HDZ-a. Dodao je kako su na koordinaciji raspravili kako djelovati u budućem razdoblju.

Image
KARAMARKO PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA HDZ-a: /

'Politika je prljav posao, ali ja se osjećam čisto'

Image
KARAMARKO PODNIO OSTAVKU NA MJESTO PREDSJEDNIKA HDZ-a: /

'Politika je prljav posao, ali ja se osjećam čisto'

Marić kaže da nema opstrukcije Oreškovića

Marić je, na novinarski upit, negirao spekulacije da su dobili instrukcije o opstrukciji opozvanog premijera Tihomira Oreškovića i Mosta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne, upravo suprotno. Tehnička vlada, sukladno zakonskim i ustavnim odredbama, mora učiniti sve kako bi država nastavila normalno funkcionirati. Nikakva vrsta destrukcije ili opstrukcije, već suprotno", rekao je Marić. Naglasio je i da će se iz proračuna isplaćivati sve obaveze u skladu s planom.

Na novinarski upit Marić nije konkretno odgovorio je li mu žao što više nije u utrci za novog mandatara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obitelji i meni vrlo su to izazovna vremena i razdoblje. Kao ministar financija, danas tehnički ministar, jednako gledam na svoju funkciju. Za sebe ću sačuvati osjećaje je li mi laknulo ili nije", rekao je.

Image
Foto: Davor Visnjić/PIXSELL

Hasanbegović taji hoće li se kandidirati za šefa HDZ-a

Tehnički ministar kulture Zlatko Hasanbegović novinarima nije htio otkriti hoće li se kandidirati za predsjednika HDZ-a kazavši kako nije vrijeme za kandidature, a još nije niti započeo kandidacijski postupak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić kratko je kazao da su HDZ-ove ministre upoznali s ostavkom predsjednika Tomislava Karamarka i odlukama Predsjedništva.

Čak 12 izmjena zakona na dnevnom redu

Što se tiče same sjednice tehničke Vlade, koja će biti održana u četvrtak, 23. lipnja, na njenom dnevnom redu bit će čak 12 prijedloga izmjena i dopuna zakona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među inima, pred članovima tehničke Vlade naći će se i prijedlozi izmjena i dopuna Zakona o mirovinskom osiguranju, Zakona o obveznim mirovinskim fondovima, Zakona o obavezama i pravima državnih dužnosnika te Zakona o državnim službenicima.

Također, Vlada će se očitovati i o tri zakonska prijedloga koje je u saborsku proceduru uputila oporba. Riječ je o izmjenama Zakona o financiranju vodnog gospodarstva i Zakona o upravljanju i raspolaganju imovinom u vlasništvu Republike Hrvatske, koje je preldožio HNS, te izmjenama Zakona o financiranju političkih aktivnosti, izborne promidžbe i referenduma, što je pak predložio SDP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odgovorit će na pitanja oporbenih zastupnika

Usto bi Vlada na sjednici u četvrtak trebala odgovoriti i na pitanja trojice saborskih zatsupnika: Ivana Vilibora Sinčića iz Živog zida o kreditima hrvatskih građana, Branimira Glavaša (HDSSB) o stanju u mljekarskom sektoru te Željka Jovanovića (SDP) koji je postvaio pitanje u vezi dnevnih novina na talijanskom jeziku La Voce del Popolo.

Između ostalog, a kao kuriozitet, na dnevnom je redu i prijedlog zaključka o davanju suglasnosti za uspostavu diplomatskih odnosa između Republike Hrvatske i Republike Kiribati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjeloviti dnevni red 28. sjednice Vlade možete pročitati OVDJE.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo