novi život u Šibeniku / Talijanski par zamijenio Milano Lozovcem: ‘U Hrvatskoj počinjemo ispočetka i Šibenčanima nudimo nešto novo’

Image
Foto: Šibenski portal

O Šibeniku su znali samo ono što su pročitali na internetu, a sve su informacije govorile isto – to je grad koji se budi i bilježi najbrži turIstički rast u Europi.

31.5.2016.
12:53
Šibenski portal
VOYO logo

Luca Colombo dolazi iz Milana, točnije mjesta Novara tridesetak kilometara udaljenog od ovog talijanskog velegrada, i od nedavno je stanovnik Lozovca.  Luca se bavi proizvodnjom prirodne kozmetike, poslom kojim se njegova obitelj bavi više od pedeset godina. Život u Italiji je postao prekompliciran i stresan, stoga su on i njegova djevojka Gemma, koja je godinama radila kao barista, odlučili doći u Hrvatsku, zemlju u kojoj će započeti ostatak svojeg života. Kako nam kažu, prošle godine u kolovozu su boravili u Hrvatskoj i iako su obišli veći dio Hrvatske, uključujući i Split, Zadar i Dubrovnik, upravo su Šibenik našli kao idealan grad za svoj restoran koji uskoro otvaraju.

– Živio sam nekoliko godina u Španjolskoj i po povratku u Italiju odlučio sam da moram promijeniti okolinu koja više nije bila odgovarajuća. Iako je čak i Meksiko dolazio u obzir, vrlo brzo je ta ideja pala u vodu i nakon što smo prošlo ljeto proveli odmor u Hrvatskoj odluka je donesena – selimo u Šibenik, ispričao je Luca za Šibenski portal

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O Šibeniku su znali samo ono što su pročitali na internetu, a sve su informacije govorile isto – to je grad koji se budi i bilježi najbrži turIstički rast u Europi. Šibenska arhitektura, način života i mir male sredine je to što ih je ‘kupilo’.

– Kada su me pitali koliko ima do mora, njima je ta udaljenost bila zanemariva, dok nama domaćima sve što nije na dva metra od rive se čini daleko – kaže nam njihov prijatelj koji im je pomogao dosta oko papirologije i smještaja u Lozovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se od pomisli na papirologiju i pustu dokumentaciju većini Hrvata diže kosa na glavi, dvoje Talijana ju je ocijenilo kao relativno brzu, a u svemu su im pomogli ljudi koje su upoznali.

Luca i Gemma su došli u Hrvatsku bez da su ikoga znali, ali vrlo brzo su upoznali ljude koji im pomažu u svakodnevnim poslovima. Jezična barijera predstavlja manji problem, ali na tome rade intenzivno i njihov je vokabular svakim danom sve veći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o simpatičnom talijanskom paru pročitajte na Šibenskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako voliš
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo