Taksisti: Je... vam mater. Vidjet ćete što su Purgeri

U jednom trenutku u Mesničkoj ulici došlo je do naguravanja između policije i taksista koji su blokirali centar Zagreba. Jedan taksist je priveden jer je odbio poslušati zapovijed policije.

26.10.2010.
18:48
VOYO logo

U utorak, uoči izglasavanja odluke zagrebačke skupštine o obavljanju autotaksi usluge, s 50-ak automobila zagrebački taksisti su stigli pred Skupštinu i blokirali promet na Gornjem gradu. Zbog kolone koju su stvorili taksisti nastao je kaos u centru metropole, pa su tramvajske linije koje prolaze najužim centrom grada kasnile i do 30 minuta.

Osim pred Skupštinom taksisti su se okupili u Mesničkoj i na Iblerovom trgu. U jednom trenutku, u Mesničkoj ulici je došlo do naguravanja između policije i taksista. Jedan je taksist priveden zbog blokiranja prometa te jer je odbio poslušati zapovijed policije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oko 12 sati pred zgradu Gradske skupštine stigla je pauk služba Zagrebparkinga i policija je zapisivala tablice taksista jer okupljanje nisu prijavili. Zagrebački taksisti tvrde da će njih 1035 izgubiti posao ako u Zagreb dođe još jedna taksi tvrtka.

"Je... vam mater. Vidjet ćete što su Purgeri", vikali su taksisti dok je u Skupštinu ulazio Kosta Minovski, vlasnik riječkog Taksi Cammea, sa svoja četiri djelatnika, pišu 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo na posao, a radit ćemo čim Skupština odobri prijedlog. Kupili smo 100 taksija i sada samo čekamo da stignu", rekao je Minovski dok su policajci oblačili svoje specijalne uniforme.

"Ja vjerujem da će Skupština i Grad naći kompromis oko taksista. Ja sam vječni optimist. Što se tiče aktivnog otpora taksista, u ovom gradu ne smije ništa stajati", rekao je Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz ZET-a javljaju kako je zbog prosvjeda taksista otežan tramvajski promet u užem centru Zagreba. Tramvaji tako kasne i po 30 minuta. Autobusna linija 150 koja od Tuškanca vozi prema Gornjem gradu i dalje je u prekidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201010260408006 arti-201009230613006

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo