Osnivač Microsofta / Svjetske face obožavaju hrvatsku obalu: Za našu zemlju posebno je vezan i Bill Gates

Svjetske face obožavaju hrvatsku obalu: Za našu zemlju posebno je vezan i Bill Gates

9.8.2019.
7:00
VOYO logo

Nije tajna da iz godine u godinu hrvatsku obalu vole i posjećuju brojni iz svijeta slavnih. 

Ali, drugi najbogatiji čovjek na svijetu, milijarder i suosnivač Microsofta, Bill Gates , posebno je vezan za našu zemlju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obitelji se na Jadran navodno vratio po četvrti put i, iako se u najstrožoj tajnosti prvo odmarao u Crnoj Gori, Gates se s obitelji premjestio u drugu jahtu kojom plovi dubrovačkim akvatorijem.

Da je osnivač Microsofta četvrti put došao u Hrvatsku, dale su natuknuti fotografije koje su se pojavile na društvenim mrežama. Navodno se prvo odmarao na otočiću Lopudu, a zatim se uputio do svog omiljenog Mljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Činjenica je da svi posjetitelji žele provesti kvalitetan odmor u čistoj i netaknutoj prirodi i čistom moru, a Nacionalni park Mljet svojim prirodnim ljepotama to i pruža", rekla je , voditeljica turizma i promidžbe NP Mljet. 

A privatnost Billu i jest najbitnija: ukupno ima tri jahte koje mijenja kad putuje Jadranom tako da fantomskog Billa Gatesa nitko zapravo vlastitim očima nije vidio. Nagađa se da je nakon Lopuda i Mljeta najdražu oazu našao u uvali Žuljana na poluotoku Pelješcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je načina na koje možeš promijeniti svijet

Prije društvenih mreža i pomodnih zvijezda koje su na sva zvona ogalašavala kako se odmaraju na našoj obali, Bill Gates se prvi put prije 15 godina odmarao na Jadranu. Od tada je bio ukupno četiri puta: posjetio je slapove Krke, Bol na Braču, Skradin, Hvar i uvijek se vraćao u Dubrovnik i na Mljet.

Drugi je najbogatiji čovjek na svijetu. Iako se povukao s čelnog mjesta Microsofta sad već davne 2000., Gates i dalje radi - ima humanitarnu zakladu, donira miliijune za poboljšanje obrazovanja u SAD-u, bori se protiv siromaštva u Africi...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bogatstvo mu se procjenjuje na nevjerojatnih 107 milijardi dolara, a i kada se odmara, očito se odmara sa stilom - i u potpunoj anonimnosti.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo