KOLONA SJEĆANJA /

Svi idu u Vukovar - ide li i Milorad Pupovac? SDSS odluku o tome donosi sutra

Brojna izaslanstva bit će vukovarskoj koloni

16.11.2018.
19:17
VOYO logo

Uz poruke sjećanja na prošlost, ali i pogleda usmjerenog u bolju budućnost:

"Idemo poslati poruku pijeteta prema žrtvi,svih koji su poginuli 91. u Vukovaru, poslati poruku mira, suživota, naslijeđa politike mirne reintegracije dr Franje Tuđmana", poručio je premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stranke redom šalju svoje predstavnike, a mnogi očekuju i SDSS. Na čelu s  Miloradom Pupovcem koji je sam najavio da je na to spreman.

 "Mislim da, apsolutno, ukoliko on ima snage i volje, zašto ne, meni ne smeta“, kaže HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić, koji kaže da je čak čuo da će Pupovac doći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I Milorad Pupovac i svi hrvatski građani zbog budućnosti bilo bi potrebno da su u ovoj i svim drugim kolonama“, smatra HDZ-ov saborski zastupnik Stevo Culej.

Pupovac je dva puta bio u Vukovaru, a hoće li biti i treći, još se čeka potvrda iz SDSS-a.

Dio oporbe smatra kako nema potrebe u fokus stavljati jednog zastupnika.

„Po čemu bi Pupovac bio tu bitniji ili manje bitan od svih 100.000, bilo bi zanimljivo da predsjednica pozove svog europskog partnera Vučića , to bi bio događaj da se sjete svih žrtava i hrvatskih i srpskih, svih koji su stradali jeseni 91. - a hoće li gospodin Pupovac doći ili ne, uvjetno rečeno - koga briga", poručio je SDP-ov saborski zastupnik Predrag Matić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo kako bilo, odluka je na Pupovcu, jasno će i vlast i opozicija:

 "Isto pitanje možete postaviti bilo kojem zastupniku pa tako i njemu", kaže HNS-ov saborski zastupnik Milorad Batinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 "To ovisi o tome želi se izložiti takvoj situaciji, ali što se Hrvatske tiče i simbola Vukovara - mislim da bi to bilo jako dobro", smatra GLAS-ova saborska zastupnica Vesna Pusić.

Iako Pupovčevo sudjelovanje ne bi bilo po volji vukovarskog dogradonačelnika iz redova Srba, a ne sviđa se ni krajnjoj desnici - u Koloni sjećanja - tko god došao - ove godine neće biti podjela. SDSS, potvrđeno je RTL-u, o sudjelovanju će odlučiti sutra.  

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo