SVEĆENIKA-PEDOFILA ŽUPLJANI I DALJE VOLE: / 'Sve su mu namistili. Teško je zamislit da bi se moga takvin stvarima bavit'

Image
Foto: Ivana Ivanović / PIXSELL

Nakon što se na otoku Hvaru pročulo zašto je tamošnji omiljeni svećenik don Mario Zelanović uhićen i za što je osumnjičen, zavladala je poslovična nevjerica

26.5.2018.
8:54
Ivana Ivanović / PIXSELL
VOYO logo

Hvarski svećenik, 72-godišnji don Mario Zelanović, kojeg predstavljaju i kao "najvećeg maslinara među hrvatskim svećenicima" te čovjeka koji ima "srce kao autobus" uhićen je u utorak pod sumnjom da je obavljao bludne radnje nad 15-godišnjim djetetom.

U policijskom izvješću navodi se kako je "okrivljenik 21. travnja 2018. godine oko 19 sati u jednome mjestu na srednjodalmatinskom otoku, u nakani zadovoljenja svog spolnog nagona, svjestan da je žrtva mlađa od 18 i starija od 15 godina života i da mu je podložna kao vjeroučitelju, iskoristio njihovu osamljenost na satu vjeronauka te počinio spomenuto kazneno djelo". Osumnjičen je za još nekoliko sličnih opačina, a svećenikovi odvjetnici kažu da je "svjestan svog propusta" te da je poslao pismo obitelji djevojčice istaknuvši da mu je jako žao te da ni sebi ne može objasniti što ga je navelo da to učini. Pušten je na slobodu, ali uz uvjet da se ne približava niti stupa u kontakt s djevojčicom koju je seksualno napastvovao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PEDOFILSKI SKANDAL POTRESA CRKVU: /

Zbog zlostavljanja djevojčice uhićen svećenik (72) s Hvara! Majka: 'Pipkao mi je kćer po grudima'

Image
PEDOFILSKI SKANDAL POTRESA CRKVU: /

Zbog zlostavljanja djevojčice uhićen svećenik (72) s Hvara! Majka: 'Pipkao mi je kćer po grudima'

Uzgaja masline, voli nogomet, svima pomaže, hvali Plenkovića...

Slobodna Dalmacija piše da je don Zelanović bio omiljeni svećenik na otoku te da je početkom osamdesetih godina UN-ovoj organizaciji FAO prepustio maslinik u crkvenom vlasništvu, kako bi se promovirao novi, danas posvuda rašireni model uzgoja maslina, dok su u to vrijeme ostali težaci bili vrlo skeptični prema toj ideji.

Uz pomoć župljana on i dalje održava 330 crkvenih maslina, a višestruko je nagrađivan za svoje djevičansko ulje koje je slao i na druge kontinente. Sada je višestruko osumnjičen za bludne radnje nad maloljetnicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodna Dalmacija piše i da je svećenik svima uvijek bio na raspolaganju, da je bio "zagriženi ljubitelj nogometa" te da je naveliko hvalio Andreja Plenkovića (koji je porijeklom s dijela otoka Hvara na kojemu službije don Zelanović) kada je ovaj došao na čelo HDZ-a.

"On jedini može razagnati ovaj pakao koji je sada na djelu, vratiti prave vrijednosti i spasiti Hrvatsku", kazao je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

"O popima se uvik svašta priča, ali da dira curice nikad se nije čulo"

Nakon što se po otoku pročulo zašto je omiljeni svećenik uhićen i za što je osumnjičen, zavladala je poslovična nevjerica.

"Ne mogu virovat... Nikad mi to nije palo na pamet... Ko zna o čemu se tu radi..." - redom govore otočani, a piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malotko je spreman razgovarati, a i oni koji nešto kažu žele to reći anonimno.

"O popima se uvik svašta priča, ali da on dira curice nikad se nije čulo. U zadnje vrime je bija jako bolestan, jedva je mica, teško je zamislit da bi se moga takvin stvarima bavit", kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan ugostitelj s Hvara smatra da je svećenik žrtva namještaljke.

"Sve su mu namistili. Sićate se da je tako bilo i u Starome Gradu prije nekoliko godina. Čovika su javno osramotili, uništili mu život, a onda sve demantirali. Ali kasno", kaže taj ugostitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na konstataciju novinara da je don Zelanović priznao ono za što je osumnjičen, ovaj dalje kaže: "Ne znan onda, kako bi i moga znat, ali sumnjan. Ko više može išta virovat, a i on se u zadnje vrime okrenija protiv Vlade, može svašta bit. Ali nikad mi ne bi on pa na pamet."

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo