(ne)primjerena poruka? /

Svećenik gimnazijalcima: 'Izazovno obučene žene šalju određenu poruku, savršene su one koje rađaju'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Don Korkut posjetio je VII. gimnaziju te učenicama održao zanimljivo predavanje

23.1.2019.
19:30
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Poruka svećenika, koji je gostovao u Sedmoj zagrebačkoj gimanziji, zapela je za oko facebook stranici 'Seksizam naš svagdašnji'. Naime, na spomenutoj se stranici obajvljuje sadržaj koji upućuje na seksizam. Ovog je puta objavljena poruka s facebook stranice VII. gimnazije u kojoj stoji kako je njihovu školu posjetio don Korkut koji je održao posebno predavanje za učenice. 

Svećenik je učenicama, ne i učenicima jer je za njih planirano predavanje u nekom drugom terminu, dijelio lekcije o izazovnom odijevanju te kazao kako je "savršena žena ona koja rađa". Ova je tema izazvala brojne kritike korisnika društvenih mreža koji su mahom isticali kako je riječ o neprimjerenom sadržaju za škole te kako se ne može žene koje ne rađaju na ovakav način isključivati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Govorio je o savršenosti žena koje imaju sposobnost rađanja i o njihovoj brizi za obitelj te se dotaknuo teme izazovnog odijevanja kojim djevojke šalju određenu poruku. Iako se bojao kako će djevojke reagirati, susret je bio jako lijep i nadahnut Duhom Svetim, a djevojke su bile oduševljene. Susret je bio predviđen trajati 45 minuta, ali zbog velikog broja pitanja, produžen je", pisalo je u objavi na Facebook stranici VII. gimnazije. Ista je nedugo nakon što je objavljena obrisana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo