poruka crkve premijeru / Svećenici otvoreno protiv Plenkovića: s oltara mole Vladu da ne žuri u donošenju IK

Crkva ne odustaje od svog stava prema Istanbulskoj konvenciji

8.4.2018.
18:41
VOYO logo

U tjednu kada  konvencija stiže na dnevni red Sabora, nove poruke s oltara. Iz crkve mole za odgađanje njezinog donošenja.  Na to iz Banskih dvora nema odgovora. 

Premijer mu je slao čestitke za imendan, razmijenili su i čestitke za Uskrs, a sada je kardinal Bozanić na Plenkovićev rođendan uzvratio- pismom vjernicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je vjernike da mole za Plenkovića i zastupnike, odnosno kako je to kardinal rekao, one koji donose odluke. 

"U svojim molitvama posebno molimo mudrost i svjetlo Duha Svetoga u savjestima onih koji donose odluke o važnim pitanjima za naš narod i državu. Kao Crkva pozivamo sve na otvoren i hrabar dijalog, na međusobno poštivanje i čuvanje zajedništva u hrvatskom društvu, bez pritisaka i žurbe u donošenju odluka", poručio je Josip Kuhtić, rektor Katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pismo je pročitano na svim misama u zagrebačkoj nadbiskupiji. 

Kardinalovo pismo, sociolog religije i bivši veleposlanik pri Svetoj stolici Ivica Maštruko vidi kao molbu za odgađanje donošenje Istanbulske konvencije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zato jer misli da treba još razmislit, vidjet, organizirat neki simpozij i tako nešto. Ništa neuobičajeno, i do sada je crkva izravno intervenirala u nizu slučajeva, posrednim putem, i on je govorio u nizu slučajeva u celofanu", kazao jeIvica Maštruko, bivši veleposlanik pri Svetoj Stolici.

Da ne treba žuriti slaže se s kardinalom i Božo Petrov, šef MOST-a koji će većinom biti protiv.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo također da RH ne može zadovoliti preduvjete za potpuno ostvarenje Istanbulske konvencije i dobit ćemo i kazne, srljamo kao guske u maglu", poručuje.

U MOST-u će kažu, glasovati po savjesti. Ako tako bude i u HDZ-u, premijer Plenković imat će protiv Vladine odluke i svog stranačkog zamjenika, potpredsjednicu i političkog tajnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike