SVE ZBOG ROŠTILJA: / 'Sjedio sam s bebom metar i pol od betona koji je doslovno ekplodirao'

Image
Foto: PIXSELL/Ilustracija, Ivo Cagalj/
26.5.2016.
6:30
PIXSELL/Ilustracija, Ivo Cagalj/
VOYO logo

Solinjanin je s obitelji i prijateljima otišao na izvor Jadra, no njihov roštilj zamalo je završio tragedijom.

"Otišli smo na izletište u Majdan, često znamo tamo ići, uživati u prirodi i 'baciti' nešto na roštilj. Na novom smo ložištu zapalili vatru, a onda, nakon nekog vremena, veliki prasak, doslovno je 'grunulo' - komadi betona se razletjeli, odskočili metar i pol u zrak. Ja sam sa desetomjesečnom bebom u naručju bio na metar i pol od toga", prepričava izletnik za Slobodnu Dalmaciju.

"Sreća da je nešto nije pogodilo, mogla joj je i žeravica pasti u oko", govori.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
TRAGEDIJA U VOJVODINI: /

Troje djece utopilo se u rijeci Tisi

Image
TRAGEDIJA U VOJVODINI: /

Troje djece utopilo se u rijeci Tisi

Ljude se mora upozoriti

"Bili smo prvo u šoku, nismo odmah shvatili što se dogodilo, mislili smo da možda nije netko stavio nekakvu eksplozivnu napravu, a onda smo vidjeli malo dalje pod lugom na drugom kraju betonskog ložišta isti takav krater. Znači, nismo prvi kojima se to dogodilo", kaže.

Beton je najvjerojatnije ekplodirao zbog širenja betona – vatra je zagrijala samo gornji sloj, dok su donji slojevi betona ostali "stisnuti". Na kraju, naprezanje postaje preveliko i beton naglo puca. "Pričao sam nakon toga s nekim ljudima građevinske struke. Kažu kako se to sigurno dogodilo jer je tu za posljednjeg uređenja stavljen obični beton, a za loženje sve to treba biti drukčije izvedeno. Ovo nije za šaliti se, treba upozoriti ljude", kaže čitatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalibor Ninčević, zamjenik solinskoga gradonačelnika, nije čuo što se dogodilo, no obećava kako će ekspresno sanirati izletište.

"Srećom da se nekome nije nešto dogodilo, to je najvažnije, a ložište ćemo što hitnije sanirati", rekao je za Slobodnu dodajući kako će svakako postaviti i dodatne klupe i stolove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo