raspjevana politika / Sve više estradnjaka bira političku karijeru: 'Nemam dobro mišljenje o tome, trebali bi to stručnjaci'

Političke funkcije u Hrvatskoj tradicionalno su privlačile pravnike i liječnike, no u zadnje vrijeme pravi boom pjevača je u politici

28.2.2021.
17:00
VOYO logo

Kampanje u hrvatskoj politici sve su češće raspjevane. Iako je puno više onih estradnjaka čija politička karijera nije zaživjela nego onih koji su se u politici etablirali, taj trend ne posustaje. Živopisnu najavu svoje kandidature za splitskog gradonačelnika održao je i Siniša Vuco.

Show može početi

Čime Vuco namjerava pridobiti birače, a koji su ih sve estradnjaci pokušali uvjeriti i prije njega i koliko uspješno? Show može početi, Siniša Vuco je gradonačelnički kandidat. I odmah u kampanju kreće žestoko - nema s Vucom labavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što je labavo, ne valja. Zato Siniša Vuco nije labav! Pogledajte ostale kandidate brate. Nit smrde nit mirišu, o Bože mi oprosti na izrazu, ispričavam se", rekao je Siniša Vuco, kandidat za gradonačelnika Splita.

Najavljuje ukidanje prireza i komunalnih naknada malim gospodarstvenicima, a povećanje 300 posto onima koji imaju enormne zarade. Ako postane gradonačelnik, radit će volonterski, a sve uhljebe će staviti na minimalac. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Splitu ja trebam! Kao što je Americi u to vrijeme trebao Donald Trump i preporodio je Ameriku", izjavio je Vuco.

A treba li Vuco Splićanima?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kao i Kerum, velike su mu šanse. Ja, za njega sam", rekao je jedan građanin.

Image
kandidat u splitu /

Vucin program: Bit će volonter, komunalne naknade povećat će bankama za 300 posto, a za sv. Duju svirat će Metallica

Image
kandidat u splitu /

Vucin program: Bit će volonter, komunalne naknade povećat će bankama za 300 posto, a za sv. Duju svirat će Metallica

Pravnici i liječnici

Političke funkcije u Hrvatskoj tradicionalno su privlačile pravnike i liječnike. No, u posljednje vrijeme su zapuhali neki drugi vjetrovi koji su u političke vode gurnuli pjevače. Pravi boom je bio na prošlogodišnjim parlamentarnim izborima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mile Kekin i supruga Ivana zauzeli su mjesto na izbornoj listi za Sabor platforme Možemo. 

"Ja sam u to ušao prvenstveno da pomognem na vidljivosti, da , eto, PR trenutkom, svojim poznatim licem doprinesem", rekao je Mile Kekin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevaču Hladnog piva za dlaku je izmakla saborska fotelja, a od nje su na istim izborima puno dalje bili njegovi kolege Mladen Grdović, Ante Cash i Ricardo Luque. Još prije svih njih u politiku je zagazio i najpoznatiji - Miroslav Škoro.

A osim po pjesmama, upoznali su ga i kao predsjedničkog kandidata, pa kandidata za premijera, a još nije odlučio hoće li biti i kandidat za gradonačelnika Zagreba. Iako je već jednom bio u Saboru kao član HDZ-a, u ovom mandatu je potpredsjednik iz oporbene kvote koji je politički put izgradio na žestokom kritiziranju svoje bivše stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A upravo na listi Škorinog Domovinskog pokreta saborski mandat izborio je pjevač, voditelj i komičar Davor Dretar Drele. No, fotelje na Markovu trgu spreman se odreći jer će se kandidirati i na nespojivu funkciju Krapinsko - zagorskog župana. Iako u čestim saborskim nastupima niti pjeva, niti zabavlja, nego ozbiljno pristupa problematici, podržava ga tek dio Zagoraca.

"On je sam rekao da je kandidat dobar za sebe. I ako bude on prošao, njemu će biti dobro. A kako će biti građanima? A kako je i bilo, isto tako", kazao je Alojz Horvat iz Krapine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam baš dobro mišljenje o tome. Mislim da bi stručnjaci trebali preuzet takvu poziciju", rekla je Lucija Peček iz Krapine.

Drele pred sobom ima još puna tri mjeseca da svoje birače uvjeri da je pjevač bolji od političkih profesionalaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo