Sve što možete unijeti na neke plaže je - novčanik pun para!

Dok u sušnoj sezoni mnoga mjesta na Jadranu vape za turistima, pohlepa za brzom i lakom zaradom mogla bi nam otjerati dio gostiju koji su ljeto odlučili provesti na našoj obali.

27.7.2013.
9:10
VOYO logo

Svakodnevno nam se javljaju čitatelji koji su razočarani onim što vide i dožive u našim ljetovalištima - od previsokih cijena u ugostiteljskim objektima, pa do bezobrazluka koncesionara ili lokalnih šerifa koji zarađuju na vrlo čudne načine.

Našu čitateljicu (podaci poznati redakciji) iz takta je izbacilo ponašanje zaposlenih na jednoj plaži nedaleko od Biograda. S obzirom da je ta plaža idealna za malu djecu, tamo ova Zagrepčanka s obitelji odlazi godinama iako je kompleks dan u koncesiju te se naplaćuje ulaz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za parkiranje

Nakon što im je muškarac na ulazu naplatio 40 kuna, doživjeli su prvi šok.

"Od njega smo dobili naputak da se smijemo parkirati samo na desnu stranu parkinga (jer je valjda lijeva rezervirana za goste još nedovršenog kompleksa), te da na plaži ne smijemo ići na lijevu stranu gdje su apartmani. Prihvatili smo to kao pravilo i nastavili put plaže. Stigli smo na plažu, našli mjesto u hladu, raskomotili se, raširili dječji šatorčić za spavanje i počeli uživati u predivnom pogledu na more, iako je par metara iznad nas mini bager ravnao teren te su se održavali neki radovi. U to dolazi redar, koji mi kaže da sklopimo i maknemo šator, jer su šatori zabranjeni kao i suncobrani, hrana, piće i psi!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osoba sam koja poštuje pravila, iako mnoga od njih su u ovoj državi nebulozna. No, da bi se pravila poštovala ona moraju biti jasno i vidljivo istaknuta kako bi u ovom slučaju posjetitelji te plaže mogli sami odlučiti žele li se tamo kupati i platiti ulaz ili ne", kaže nam ogorčena čitateljica.

Ljuti je i što su s plaže maknuli tuševe i što WC ima tek na susjednoj plaži, udaljenoj nekoliko stotina metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle ako nemam cca. 500 kuna za boravak na plaži gdje moram kupiti vodu, sok i ručak, nažalost na tu plažu ne mogu doći. Kad je već takva situacija da ne smiješ nositi sa sobom ništa osim punog novčanika, mogli su zatvoriti kompleks za vanjske posjetitelje i omogućiti gostima kompleksa neometano uživanje. No, u tom slučaju njihova zarada bi bila premala, pa zarađuju i na ovaj način", ogorčena je Zagrepčanka.

Put u propast

Još dok je bila na plaži, shvatila je zašto je morala zatvoriti šator. Uočila je nekoliko odjevenih muškarca kako pričaju o početku iznajmljivanja suncobrana i ležaljki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poštujem pravila, ali ako su javna, jasna i dostupna, a ne da me tamo na plaži nekakav zaštitar opere k'o kakvu jadnicu, jer je njegov šef tako odlučio (doduše zaboravio je to napisati). Zgroženi svim navedenim odlučili smo napustiti tu plažu i potražiti plažu za obične smrtnike, Hrvate koji u svojoj državi uskoro neće imati ništa. No, zaboravljaju svi oni da ni stranci nisu budale i da jedna lijepa i preskupa Hrvatska nije jedina destinacija za odmor. Tako propada turizam, tako propada država, tako propadaju ljudi. Tužno i žalosno", zaključuje naša čitateljica.

Pohlepa jača od logike

Našeg čitatelja koji je ove godine ljetovao u Zadru naljutilo je naplaćivanje ulaska na jednu plažu, ali i visoke cijene u ugostiteljskim objektima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plaže su poluprazne, ali pohlepa je jača od logike. Nitko da se sjeti i ukine naplaćivanje ulaznica za odlazak na plažu. To bi ostalo i da nitko ne dođe, jer ne mogu shvatiti što znači biti konkurentan, misle samo na sebe i kako da uzmu tih 15 kuna, kako da zarade bez rada", ogorčen je ovaj gost.

Pivo se u tom turističkom mjestu nudilo po cijeni od 18 kuna, a kava po 10 i 12 kuna. Smatra da je to "preskupo za državu koja misli živjeti od turizma, a ne shvaća da treba nešto i dati, a ne samo uzimati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li negativnih iskustava sa smještajem, cijenama kod ugostitelja, prometom? Želite li nekoga pohvaliti, podijeliti svoje iskustvo? Pišite nam na vijesti@portal.net.hr.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo