Parlamentarni izbori 2024. na RTL-u / Prekaljeni trio u studiju dočekuje izlazne ankete s predstavnicima stranaka, a Andrija Jarak ponovno na terenu

Image
Foto: RTL

Izbore na RTL-u donose Damira Gregoret, Ivana Brkić Tomljenović i Adrian De Vrgna! Prvi put u studiju RTL-a Danas rezultate izlaznih anketa dočekat će i predstavnici pet najjačih političkih stranaka. U danima uoči 17. travnja, RTL svakog dana donosi i debate, analize istih, ali i provjeru svega izrečenog u "RTL Detektoru“ – novom formatu na portalu danas.hr. Tu su i RTL-ovi stručni komentatori Krešimir Macan i Mate Mijić, a zbog najneizvjesnijih izbora dosad na teren se vraća i Andrija Jarak uz javljanja iz jednog od stožera!

8.4.2024.
17:24
RTL
VOYO logo

Parlamentarne izbore 2024. godine na RTL-u donose prekaljeni televizijski profesionalci - Damira Gregoret, Ivana Brkić Tomljenović i Adrian De Vrgna. Nakon ekskluzivnih intervjua s Andrejom Plenkovićem i Zoranom Milanovićem uoči službenog početka kampanje, RTL-ov informativni program intenzivno prati sva predizborna događanja, donosi ekskluzivne analize, sučeljavanja i istraživanja o preferencijama birača.

Gledatelji tako iz prve ruke imaju prilike doznati kako izbori izgledaju iza kulisa i tko vuče konce političke budućnosti Hrvatske. Na sam dan izbora, 17. travnja, gledatelje očekuje višesatni program uživo, uključenja iz stranačkih stožera, zanimljivi gosti na terenu, ali i u studiju RTL-a Danas. "Gledatelje očekuju i izlazne ankete od 19 sati, službeni rezultati DIP-a, a tu su i gosti iz ključnih stranaka koje traže povjerenje birača. Svjedočit ćemo njihovim prvim reakcijama. Tu su i naši stručni komentatori te posebni gosti s kojima u izbornoj noći razgovara Ivana Brkić Tomljenović“, najavljuje praznik demokracije voditelj, reporter i urednik Adrian De Vrgna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

Svakog dana u središnjoj informativnoj emisiji RTL Danas reporteri i urednici donose sve dnevne aktualnosti predizborne kampanje, a od ponedjeljka, 8. travnja, RTL donosi debate najrelevantnijih izbornih kandidata i analize istih. Nakon RTL Direkta gledatelji će tako, od ponedjeljka do četvrtka, moći pratiti sučeljavanja koja će u studiju RTL-a voditi Damira Gregoret, Ivana Brkić Tomljenović i Adrian De Vrgna. Analiza istih moći će se pratiti i na portalu danas.hr.

Prvi put u sklopu izbora RTL tako donosi "RTL Detektor“ – format u kojem debatu s našim urednicima i reporterima prate i stručnjaci iz područja teme debate. Pravni stručnjaci, kao i oni iz svijeta ekonomije i vanjske politike, analizirat će ono što je rečeno u debati, a sve nejasne i netočne informacije ispravit će i objasniti. Debate će uređivati Mirjana Posavac. Taj novitet u predizbornom programu RTL-a pravi je napredak u predizbornom programu informativnog programa. "Uvijek nam je cilj iskoračiti iz zadanih, utabanih formi i pristupa tako da je ovo logičan iskorak koji se, sigurna sam, sviđa i našim gledateljima“, komentirala je Damira Gregoret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: RTL

RTL Direkt Izborni specijal donosi u petak, 12. travnja, sučeljavanje HDZ-a i SDP-a, a u izbornom danu i noći RTL-ov informativni tim cijelog dana donosi najsvježije vijesti, reakcije i političke ankete.

Izborni dan vrhunac je Parlamentarnih izbora 2024. na RTL-u, a počinje izvanrednim vijestima u 11.30 sati te se nastavlja vijestima u 13.30 i RTL-om Danas u 16.30. Tijekom izbornog dana 17. travnja vijesti će uređivati Leona Šiljeg. Središnju informativnu emisiju RTL Danas koja će početi sat vremena ranije, od 18 sati, uređivat će Ana Bulić. Informativni tim RTL-a na čelu s Bornom Keserovićem donosi izbornu večer koja započinje rezultatima izlaznih anketa od 18.45 sati. Kroz izbornu noć gledatelje će voditi Damira Gregoret, Ivana Brkić Tomljenović i Adrian De Vrgna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja informativna emisija RTL-a počinje 17. travnja u 18 sati, a već od 18.45 sati gledatelje očekuje izborna noć na RTL-u. Točno u 19 sati objavljujemo prve rezultate izlaznih anketa koje će u studiju komentirati stručni komentatori RTL-a Krešimir Macan i Mate Mijić. Prvi put, u studiju će prve izlazne ankete dočekati i predstavnici pet najistaknutijih stranaka koje prelaze izborni prag.

Image
Foto: RTL

"Krešimir Macan i Mate Mijić uigran su duo, kao da rade zajedno godinama. U studiju ćemo zajedno analizirati izborne rezultate koji će stizati tijekom noći, ali i moguće opcije koalicija nakon izborne noći. Tijekom izborne noći gledatelji će prvi put reakcije na procjene izlaznih anketa moći dobiti u studiju RTL-a od ključnih ljudi pet vodećih stranaka“, zaključuje Ivana Brkić Tomljenović, koja će u razgovoru s gostima i analitičarima provesti dinamičnu i napetu izbornu noć!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izborna noć na RTL-u potrajat će do ponoći, a gledateljima će iz minute u minutu donositi sve reakcije iz stranačkih stožera ali i komentare građana iz svih dijelova Hrvatske. Na teren se za potrebe RTL-ovog izbornog programa vraća i Andrija Jarak, koji će gledateljima iz prve ruke donositi aktualnosti iz jednog od stožera!

POGLEDAJTE VIDEO: Benčić, Grmoja i Penava o inflaciji: 'Sjeo sam u Čepinu s čovjekom - obitelj mu se raspala zbog niske plaće'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo