69. festival /

Sve je spremno za otvaranje Dubrovačkih ljetnih igara: 'Program je kreiran s ljubavlju'

Image
Foto: Dubrovački dnevnik

'Nemamo se čega bojati, računamo na Dubrovčane i publiku za koju je ovaj program kreiran s marom i ljubavlju'

4.7.2018.
13:24
Dubrovački dnevnik
VOYO logo

Podizanjem zastave Libertas i uz stihove Himne slobodi, u utorak, u 21, sat bit će svečano otvorene Dubrovačke ljetne igre koje će trajati do 25. kolovoza. U tom periodu oko dvije tisuće umjetnika, na 20 ambijentalnih lokacija, pred publikom će izvesti oko 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih u drugih programa što je najavljeno danas na konferenciji za medije, javlja Dubrovački dnevnik.

Gradonačelnik Mato Franković kazao je kako su ove Igre za njega iznimno važne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"One su uvertira u obljetničke 70., ali i svojevrsni ispit za novu ekipu. Nova sezona je po mom mišljenju obuhvatila sve što je važno za Grad, u programu imamo programa za mladu, ali i stariju publiku te je naglašen međunarodni karakter, dok je osnovna nit otvorenost prema građanima", kazao je Franković dodavši kako su ovogodišnje Igre važne jer se po prvi put koriste EU fondovima. Franković je čestitao umjetničkom vodstvu te naglasio kako se nada da će Dubrovčani prepoznati novinu i kvalitetu programa. Podršku je dala i zamjenica župana Žaklina Marević koja je također zaželjela puno uspjeha.

Intendantica Dubrovačkih ljetnih igara Dora Ruždjak Podolski pojasnila je kako se intenzivno radilo na novitetima, a dodala je kako je misija programa bila mobilnost, komunikativnost ideja i privlačenje novih publika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Promoviramo mladi umjetnički naraštaj, umrežavamo hrvatske i europske umjetnike, a sve uz poseban naglasak na ambijentalnosti po čemu je Dubrovnik jedinstven. Nemamo se čega bojati, računamo na Dubrovčane i publiku za koju je ovaj program kreiran s marom i ljubavlju", naglasila je intendantica Ruždjak Podolski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo