Svaki vozač tramvaja mogao je biti na čelu države

'Svaki vozač tramvaja mogao je biti na čelu države', izjavio je Stjepan Mesić za DPA ističući kako je uloga Franje Tuđmana precijenjena.

22.6.2011.
21:39
VOYO logo

Bivši predsjednik Stjepan Mesić u intervjuu za DPA je izjavio kako je državna samostalnost Hrvatske došla sama od sebe navodeći kako je "to bila povijesna neminovnost jer druga mogućnost nije ni postojala".

Vrednujući ulogu Franje Tuđmana kao "Oca nacije", kojemu su u mnogim gradovima postavljeni spomenici u nadnaravnoj veličini, Mesić je ustvrdio kako je njegova uloga posve precijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svaki vozač tramvaja mogao je biti na čelu države", kazao je Mesić dodavši kako je Tuđman napravio "puno i to velikih pogrešaka". Pritom je istaknuo privatizaciju poduzeća zbog koje zemlja i danas pati.

"Prema Tuđmanovu nalogu 200 bogatih obitelji trebalo je potaknuti razvoj Hrvatske, no ta svojevremeno zdrava državna poduzeća dodijeljena su za sitne pare špekulantima. Novi vlasnici nisu imali pojma i uništili su ih" kazao Mesić, a prenijela su 24sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema mišljenu bivšeg predsjednika, Hrvatska za razvoj proizvodnje treba pomoć stranog kapitala.

Govoreći o ulasku u Europsku uniju kritizirao je Katoličku crkvu. Kazao je kako je ona samo na riječima za EU, te da čini sve da taj ulazak oteža. Kao primjer je naveo post za generale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo