Internet prijevare / Susreli se u Čakovcu: Prevarant mladiću uzeo novac za lažni posao

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Snalažljivost prevaranata ne poznaje granice, a načina izvršenja je bezbroj. Budite oprezni i ne dopustite da postanete žrtvom prijevare!

9.3.2016.
13:10
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Žrtva ste prijevare ako vas je netko doveo u zabludu lažnim prikazivanjem ili prikrivanjem činjenica s namjerom da sebi ili nekom drugom pribavi imovinsku korist ili vas je držao u toj zabludi kako bi vas naveo da nešto učinite ili ne učinite na štetu svoje ili tuđe imovine. Jedan takva prijevara zabilježena je i na području Policijske uprave međimurske.

Početkom veljače ove godine 23-godišnjak dao je oglas na jednoj od društvenih mreža putem kojeg je tražio posao. Na oglas mu se putem lažnog profila javio muškarac te su dogovorili sastanak. Nakon nekoliko dana susreli su se na području grada Čakovca te ga je prevarant za provođenje liječničkog pregleda vezano za zaposlenje zatražio novac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ujedno, uvjerio ga je da mu može „srediti“ prometne prekršaje (novčane kazne) uz manju novčanu naknadu. Mladić je povjerovao prevarantu i predao mu nekoliko tisuća kuna. Nakon toga oštećeni više nije uspio uspostaviti kontakt s nepoznatim muškarcem te je odlučio događaj prijaviti policiji.

Više pročitajte na portalu eMedjimurje.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo