panel /

Suradnja akademske zajednice i gospodarstva: Oživimo hrvatski dizajn interijera!

Image
Foto: PROMO

Dogovorena je zajednička suradnja Tepih centra i Studija dizajna- Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu u dizajnu interijera privatnih i poslovnih prostora.

15.11.2018.
10:15
PROMO
VOYO logo

Slavna  imena  prošlosti hrvatskog identiteta interijera  (Lubinsky, Feller, Kovačić, Hržić, Kauzlarić) daju nam nadu da i sadašnjost možemo učiniti prepoznatljivom i poznatom.

Suradnja će uključivati i studente dizajna kojima je to prilika za izravan ulazak na tržište rada i pokazivanje vlastite kreativnosti na konkretnim primjerima i problemima  iz prakse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PROMO

Planiraju se otvoriti u svim poslovnicama Tepih centra tkzv.“ dizajn corneri“ – u kojima svi kupci mogu dobiti stručne dizajnerske savjete mladih kreativaca.

Na panelu održanom 9.11. 2018 u Westinu o načinu suradnje, mogućnostima brendiranja hrvatskog dizajna interijera  koji ima bogatu povijest govorili su redoviti profesori Studija dizajna:  prof.dr.sc. Feđa Vukić i prof. Mladen Orešić te direktor Tepih Centra Goran Fric .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Profesor Feđa Vukić   autor je   knjige „Stoljeće hrvatskog dizajna" prevedene  1997. godine i na engleski jezik. Autor je sveučilišnog udžbenika „Teorija i povijest dizajna – kritička antologija", 2012. i knjige „The Other Design History" 2015

MLADEN OREŠIĆ, redoviti profesor pedagoškim radom bavi se  kao profesor-mentor na kolegiju Projektiranje-industrijski dizajn. Voditelj je mnogih projekata i suradnji Studija dizajna sa gospodarstvom kao „Dizajnom do brenda“, „Šest pogleda na sobu“ i „Dizajner i obrtnik“.

GORAN FRIC – direktor je TEPIH CENTRA – vodeće tvrtke u regiji za podne obloge, zavjese  i opremanju poslovnih objekata.

U panel raspravi je sudjelovao  i Markica Stanušić, uspješni proizvođač namještaja iz Ancona Grupe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

TEPIH CENTAR u impresivnim brojkama :

24 godine postojanja,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

10 poslovnica u 7 najvećih gradova u RH,  te čak

9  miliona 762 tisuće  i 400  m2  ugrađenih podnih obloga

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo