Nastavak afere Dnevnice / Supruga Tomislava Sauche: 'Tragično je doživio proširenje istrage'

Image
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

USKOK Sauchu tereti za nova nedjela u aferi Dnevnice i traži ponovno skidanje njegovog saborskog imuniteta

12.4.2017.
16:07
Davor Puklavec/PIXSELL
VOYO logo

"Mi kao obrana nismo znali da se proširuje istraga i to ne bismo znali da Pernar nije objavio na Facebooku. Iz kaznenog prava sam se maknula", kazala je Ivana Saucha, odvjetnica i supruga SDP-ovog zastupnika Tomislava Sauche, pred Općinskim sudom u Zagrebu. Također, rekla je da je šokirana činjenicom da se traži nejavna sjednica Hrvatskog sabora, jer "takvo što nije moguće kada informacija izađe u medije".

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Uskok Sauchu tereti za nova nedjela: optužen za zlouporabu položaja

>> Istraga proširena i na Sandru Zeljko, za Sauchu opet zatraženo skidanje imuniteta

Tekst se nastavlja ispod oglasa

USKOK Sauchu tereti za nova nedjela u aferi Dnevnice i traži ponovno skidanje njegovog saborskog imuniteta. Iz toga novog zahtjeva proizlazi da je predstojnik ureda bivšeg premijera Zorana Milanovića, odgovoran za još dva slučaja zlouporabe položaja i ovlasti te krivotvorenja službene isprave. Smatra se da mu je u njima pomagala ili ga je na njih poticala Sandra Zeljko.

Za supruga je Ivana Saucha rekla da je "tragično doživio proširenje istrage". On nije glup čovjek, kazala je. Podsjetila je da je pri prvom komentiranju nalaza državne revizije njezin suprug rekao da ga nije pročitao i pred kamerama izjavio da se nada da je riječ o grešci, a ako ne, onda da je riječ o ozbiljnom kaznenom djelu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tako se ne ponaša kriv čovjek'', nadodala je. "Skinut mu je imunitet zbog 117 putnih naloga radi putovanja koja se nisu desila Goldsteina, Petrovića i Budaka. Saznali smo da se putovalo i kasnije. Postupili smo na ispravan način. Ne likujući i ne tražeći odgovornost Božinovića i Huića. Znamo da je gospođa Zeljko bila prije svega osoba koja je danima sjedila u Uredu premijera i na koju se sada proširuje istraga", podsjetila je. 

Dodala je i da njezin suprug nije takav da "tereti nekog trećeg" da bi pomogao sam sebi, te kazala da je njezin suprug bio razriješen 21.1.2016. nakon izgubljenih izbora, te da je mogao utjecati na svjedoke da je htio, prenosi N1 info

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo