JEDNA ISKRA JE DOVOLJNA... / Supruga novog ministra Primorca bez natječaja dala posao tek osnovanoj tvrtki njegove kolegice s fakulteta

Image

Osoba koja je navedena kao odgovorna u Institutu i jedina zaposlena je Dajana Barbić koja je studirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kao i ministar Marko Primorac

8.7.2022.
9:52
VOYO logo

Novi ministar financija bit će Marko Primorac, a njegova supruga Iskra Primorac je od 2017. godine ravnateljica Središnjeg registra osiguranika (REGOS). Gospođa Primorac je dodijelila posao izrade strategije za mirovinsko opismenjavanje vrijedan 185.000 kuna tek osnovanoj tvrtki Primorčeve kolegice s fakulteta, Dajane Barbić, piše Index te dodaju kako je posao dodijeljen bez natječaja, postupkom jednostavne javne nabave.

Tvrtka Institut za financijsku pismenost i odgovornu potrošnju, nema zaposlenih, a osnovan je te godine kada je sklopljen ugovor. Račun u banci otvorili su tek 33 dana prije potpisivanja posla s državnom službom koju vodi HDZ-ovka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za izradu ove strategije Institut je dobio 185.000 kuna, što je ujedno i najveći prihod koji je Institut ikada dobio. Dvije godine kasnije, u 2020. i 2021., nisu imali nikakvih prihoda. Nisu ni prije imali ništa jer su tek mjesec dana prije osnovani, a tek ove godine dobili su 88.000 kuna od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, koji inače usko surađuje s uredom Iskre Primorac, i to za "usluge promidžbe i informiranja".

Image
NEMAJU WEB, ALI IMAJU OGROMNU DOBIT /

Tek osnovanoj tvrtki Marka Primorca ministarstvo Nataše Tramišak bez natječaja iskeširalo 62.500 kuna

Image
NEMAJU WEB, ALI IMAJU OGROMNU DOBIT /

Tek osnovanoj tvrtki Marka Primorca ministarstvo Nataše Tramišak bez natječaja iskeširalo 62.500 kuna

Barbić i Primorac diplomirali na Ekonomskom fakultetu, a sada i predaju

Osoba koja je navedena kao odgovorna u Institutu i jedina zaposlena je Dajana Barbić koja je studirala na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, kao i ministar Marko Primorac. Ona na tome fakultetu danas predaje baš kao i Primorac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na stranicama Ekonomskog fakulteta piše kako je Barbić njihova izvanredna profesorica. Marko Primorac također je izvanredni profesor. Ona je diplomirala 2008., a on 2007. godine. Ona je bila dobitnica triju Dekanovih nagrada, Rektorove nagrade te stipendije Grada Zagreba za izvanredni akademski uspjeh, a on je bio osnivač studentske udruge Financijski klub koja okuplja najbolje studente.

"Nastavno na Vaš upit vezano uz nabavu usluge izrade strategije mirovinskog opismenjavanja, ista je provedena sukladno Uputi o provedbi postupaka jednostavne nabave. S obzirom na to da se radi o iznimno važnom projektu mirovinskog i financijskog opismenjavanja pri angažiranju izvođača naglasak je stavljan na iskustvo i relevantnost u navedenom području, što Dajana Barbarić zasigurno posjeduje. Ukupna vrijednost navedene nabave je 185 tisuća kuna", odgovoreno je Indexu iz REGOS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje poznaju li supružnici Primorac gospođu Barbić Indexu nije odgovoreno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo