Bacale se boce i kamenje / VIDEO Sukobili se migranti u Velikoj Kladuši: Napali policajce koji su ih pokušali razdvojiti, 20 uhićenih

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

U prihvatnom centru došlo je do tučnjave u kojoj je sudjelovalo najmanje stotinu migranata

5.6.2019.
12:25
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Najmanje dvadeset osoba uhićeno je u srijedu nakon što su u prihvatnom centru u Velikoj Kladuši u Bosni i Hercegovini izbili sukobi stotinjak migranata u kojima su napadnuti i policajci. Kako javljaju vlasti Unsko-sanskog kantona i policija, ima ozlijeđenih.

Zaštitari angažirani na osiguranju objekta nisu mogli svladati nasilnike pa su pozvali policiju, no sudionici sukoba napali su i policajce koji su došli intervenirati. Gađali su ih kamenjem i bocama te udarali metalnim šipkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga policajcima je poslano pojačanje iz Velike Kladuše i Bihaća pa je nakon intervencije nasilje zaustavljeno u ranim jutarnjim satima.

"Veći broj migranata je ozlijeđen, a u napadu su ozlijeđena i tri policijska službenika. Oštećeno je jedno policijsko vozilo", izjavio je glasnogovornik policije Ale Šiljdedić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Nakon izgreda pozvani su i pripadnici Službe za poslove sa strancima BiH. Odlučili su da šestorica od dvadesetorice uhićenih nasilnika bude izolirano i deportirano iz BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šiljdedić je upozorio kako je stanje među migrantima i dalje napeto te da se ne može isključiti mogućnost novih izgreda.

U prihvatnom centru "Miral" prošlog vikenda buknuo je požar u kojemu je izgorio jedan od smještajnih objekata, a posve je uništen inventar koji je tamo bio postavljen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području Velike Kladuše i Bihaća i dalje boravi najveći broj ilegalnih migranata koji pristižu u BiH.

Prema informacijama sigurnosnih agencija, u tu je zemlju od početka godine ušlo više od sedam tisuća migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo