Postizborne trzavice / Sukob među vladajućima, Bandić odbrusio Horvatu: 'Neka prvo pomete pred svojim dvorištem'

Image
Foto: Davor Puklavec/Igor Kralj/PIXSELL

Bandić je poručio da s novoizabranim predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem očekuje suradnju istu kao i s premijerom

7.1.2020.
14:00
Davor Puklavec/Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u utorak je ministru Darku Horvatu poručio da pomete najprije ispred svog dvorišta u Varaždinu i Čakovcu, komentirajući njegovu tvrdnju da bi ga u idućem mandatu na čelu Zagreba trebao zamijeniti netko mlađi, s drugačijim promišljanjem razvoja grada. 

 "Ja nikome nisam ništa skrivio, ja sam uvijek rješenje", odgovorio je Bandić na pitanje je li on skrivio izborni poraz Kolinde Grabar-Kitarović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada budu drugi osvojili šest mandata u Zagrebu, neka se jave. Ja sam pošteno podupro Kolindu Grabar-Kitarović, nije mi žao. Želim uspjeh novom predsjedniku, da sukladno ustavnim ovlastima radi svoj posao, kao što ga ja radim u gradu Zagrebu", rekao je Bandić kod spomenika Nikole Tesle gdje je u povodu 77. obljetnice smrti tog velikana položio vijenac i zapalio svijeću. 

Bandić je poručio da s novoizabranim predsjednikom Republike Zoranom Milanovićem očekuje suradnju istu kao i s premijerom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

"Sa svima koji budu željeli surađivati, gradonačelnik će pošteno i korektno surađivati. Kao što sam ja prisegao da vodim pola Hrvatske već 20. godinu šest mandata, tako će prisegnuti novi predsjednik prisegnuti da obnaša svoju funkciju sukladno Ustavu i zakonu", poručio je Bandić. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od Milanovića, kaže, očekuje i da promovira Hrvatsku, kao što je to radila i dosadašnja predsjednica, odnosno svi predsjednici". 

Upitan hoće li Milanović biti bolji predsjednik Republike nego što je bio premijer, Bandić kaže da će to pokazati vrijeme. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je legitimno i sve je demokratski", odgovorio je Bandić na pitanje kako komentira što gradski SDP traži referendum oko GUP-a. 

Na pitanje kako komentira najavu smanjenja demografske mjere za roditelje odgojitelje jer se predlaže da umjesto do 15., naknadu primaju samo do djetetove 8. godine, a iznos više neće pratiti rast prosječne plaće, Bandić je rekao da se ništa neće smanjivati. Objasnio je da je riječ o javnom savjetovanju te da će 23. vidjeti što majke i građani žele i nakon toga će donijeti odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poručio je roditeljima da se ne trebaju bojati dok je on gradonačelnik, jer je on "rodonačelnik ideje roditelja-odgojitelja te pomoći za prvo, drugo i treće dijete". Najavio je da će Klub zastupnika njegove stranke u saborsku proceduru uputiti da se "sramotni porez na dohodak za populacijske mjere demografske politike ukine".

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo