Šuker još jednom preživio, Kosor ga neće smijeniti

24.11.2010.
15:14
VOYO logo

"Rekla sam već da ćemo se nakon izglasavanja proračuna okupiti i donijeti odluke na tragu jačanja Vlade, svih naših potencijala, kako bismo proveli barem veći dio investicijskih projekata koje smo najavili da bi rast gospodarstva iduće godine bio i veći od planiranog", kazala je Jadranka Kosor u utorak u Saboru.

Dakle, iz te njezine izjave jasno je da će nekih promjena u Vladi biti, ali nije jasno tko će otići, a tko ostaje. Iako se po medijima spekuliralo s njihovim imenima, znakovito je da su u trenutku dok je ispred sabornice davala izjavu, pored Kosorice stajali potpredsjednici Vlade Darko Milinović i Ivan Šuker. Obojica su u više navrata, kao i ministar Božidar Kalmeta, isticali kako su oni vojnici stranke i da će otići ako tako odluči premijerka i ako je to u interesu HDZ-a, no Kosor se na te ponude nije osvrtala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Visoki izvor iz HDZ-a i blizak premijerkin suradnik objasnio je za Novi list da rekonstrukcije Vlade neće biti, ali da se mora ubrzati realizacija gospodarskih projekata koje je zacrtala Vlada. Uz to, isti izvor je kazao da bi u trenutku kad je izglasan proračun iza kojeg je stala cijela stranka bilo smiješno smijeniti Šukera, jer bi Kosor time pokazala da je taj proračun napravio čovjek koji loše radi svoj posao.

Nekoliko neimenovanih HDZ-ovaca kazalo je za isti list da oni 'tipuju' na to da se najavljena rekonstrukcija odnosi na promjene koje će značiti nove državne tajnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dosta nam je više toga da nas svaki dan smjenjuju po medijima, ako će biti smjena neka se dogode i gotovo, mi ćemo poštivati odluku stranke", kazao je jedan ministar za Novi list, koji se, začudo, više ljuti na medije nego na premijerku koja te smjene nije demantirala.

Vezani članci:

arti-201011230059006 arti-201011230134006 arti-201011190029006 arti-201009280551006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo