Sporna tvrtka OLT /

Suđenje bivšoj šefici Porezne uprave: svjedočila Biljana Borzan, uskoro na redu Ivan Vrdoljak i predsjedničin savjetnik

Kako saborski zastupnici zovu ljude na čelnim pozicijama kad treba nekome pomoći, najbolje pokazuje slučaj bivše šefice Porezne uprave

1.3.2018.
18:41
VOYO logo

Bivša saborska zastupnica, sadašnja europarlamentarka Biljana Borzan - sudu je pričala kako je na poziv savjetnika Predsjednice Mate Radeljića zvala šeficu porezne uprave Nadu Čavlović Smiljanec da primi predstavnike tvrtke koja je godinama vukla porezni dug.

Iz europske, na klupu za svjedoke. Biljana Borzan poziv šefici osječke porezne uprave koju moli da primi tvrtku OLT na sastanak - ne smatra spornim. Bilo je to prije šest godina. Kad je bila saborska zastupnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U svakoj toj etapi sam smatrala da radim plemenito djelo, da sam kao zastupnica mislila da radim sve za boljitak i države, da se naplati dug na zakonski način, a s druge strane da firma nastavi raditi", kazala je Borzan, danas europarlamentarka.

Riječ je o tvrtki koja je milijunski porezni dug vukla godinama. A imala je 200 zaposlenih. Pomoći je pristala, kaže, jer ju molio Mate Radeljić, tadašnji direktor Osječke televizije, danas savjetnik Predsjednice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kakve veze ima Mate Radeljić s tvrtkom OLT?", upitala je tužiteljica svjedokinju Borzan.

"Nismo o tome razgovarali, dakle, meni su u fokusu cijelo vrijeme bili ti radnici. On se meni javio, ljudi se često javljaju u ime nekog drugog. Meni nije ni nužno bilo znati zašto je zvao. U tom trenutku mi bilo potpuno nebitno", odgovorila je Borzan.

Zbog tvrtke OLT, kaže, Radeljić ju je zvao više puta, iako je, kaže, učinila sve što je mogla. Posebno ju je iznervirao, dodaje, posljednji poziv.

"Kada sam vidjela da je tema OLT, ja sam odreagirala pomalo nervozno, nešto onako u stilu 'što me opet cimaš na tu temu' jer sam smatrala da sam ja sa svoje strane napravila sve što sam mogla. Nazvala sam jednu šeficu, drugu šeficu, razgovaralo se. I smatrala sam da je tu neka granica mog angažmana i dalje ne mogu ljudima više skakati po glavama", rekla je na svjedočenju Biljana Borzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S Matom Radeljićem više ne kontaktira, a sada dodaje kako joj je žao što su njezini pozivi stvorili probleme.

"Meni je bilo neugodno jer jednostavno sam došla u neku situaciju da se sad objašnjavamo oko nečega što je banalno, pitati da li možeš nekoga primiti na sastanak, ne primiš na sastanak i nastane problem", kazal je Borzan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za osječku tvrtku zvao je i Ivan Vrdoljak, koji tek treba svjedočiti. Baš kao i predsjedničin savjetnik - Mate Radeljić.

Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo