AFERA HYPO-HILLTOP /

Sud u Klagenfurtu presudio Iviću Pašaliću i suradnicima: nisu krivi za štetu od 14 milijuna eura

Image
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Ivić Pašalić tvrdio je kako su ga istražitelji zamijenili s njegovim bratom Zdravkom te da nije imao nikakve veze s djelom koje mu se stavljalo na teret

1.2.2018.
14:52
Damir Špehar/PIXSELL
VOYO logo

Nekoć visokopozicionirani član HDZ-a Ivić Pašalić oslobođen je optužbi u postupku u kojem ga se sumnjičilo za oštećivanje Hypo banke za 14 milijuna eura zajedno sa suradnicima, javlja Jutarnji list.

Tužiteljstvo na Zemaljskom sudu u Klagenfurtu u optužnici je tvrdilo da se poduzetnička grupacija Ivića Pašalića te Milana Lučića i Igora Mlinara našla u financijskim problemima, nakon čega su im pomogli šefovi Hypo banke, suopruženici u ovom postupku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U optužnici su tužiteljstvo tvrdilo da su optuženi 2003. organizirali preprodaju zemljišta preko tvrtke Hilltop u Lihtenštajnu u kojoj su, preko tri pozadinske tvrtke, udjele držala trojica optuženih Hrvata. Zemljište su navodno kupili za oko 4,5 milijuna eura te ga dva mjeseca kasnije prodali Hypu za oko 36 milijuna eura, donosi Jutarnji list.

Ivić Pašalić tvrdio je kako on nije imao veze s tim poslom te da su ga austrijski istražitelji zamijenili s njegovim bratom Zdravkom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud u Klagenfurtu danas je presudio da nitko od optuženih nije kriv za kazneno djelo koje im se stavljalo na teret.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo