SUD ODLUČIO / Bandić neće u pritvor niti će ostati bez 15 milijuna kuna

Izvanraspravno vijeće zagrebačkog županijskog suda odbilo je žalbu USKOK-a pa Milan Bandić ostaje na slobodi.

16.4.2015.
15:34
VOYO logo

"Uskok je podnio dva prijedloga za određivanje istražnog zatvora i ta dva prijedloga su uslijedila dan nakon odluke Ustavnog suda. Neovisno o tome, sudac istrage je smatrao, a to je potvrdilo i izvanraspravno vijeće, da se sadržajno radi o jednom prijedlogu" objavio je glasnogovornik suda Krešimir Devčić

Bandićev status, prema ocijeni vijeća, određen je odlukom Ustavnog suda koji je naredio Bandićevo puštanje i prije nego što je Uskok podnio zadnju žalbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istaknuo je i da Uskok još nije sudu i obrani dostavio popis svjedoka s kojima Bandić ne smije komunicirati. Na popisu su i gradski dužnosnici kojima je u opisu posla razgovarati s gradonačelnikom.

Upravo zbog utjecaja na Uskokovu svjedokinju Vidu Demarin, Bandić je 10. ožujka vraćen u istražni zatvor, a oduzeta mu je i jamčevina od 15 milijuna kuna koju je još u studenome prošle godine uplatio za obranu sa slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, tu je odluku, zajedno s još dvije koje je u Bandićevu slučaju Županijski sud donio tijekom ožujka, ukinuo Ustavni sud, naredivši da se Bandića odmah pusti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo