Građanima odgovara Milanovićev 'medijski stil'

Iako 60 posto građana ne odobrava poteze premijera Zorana Milanovića, svima se - čini se- sviđa njegov medijski stil, tj. činjenicu što se ne pojavljuje često u medijima.

22.6.2012.
19:38
VOYO logo

Većina građana, njih 70 posto, zaključila je kako je premijera malo u javnosti, pokazalo je istraživanje Ipsos Pulsa i Dnevnika Nove TV. Da se premijer Milanović pojavljuje često koliko i bivša premijerka Kosor misli 11 posto birača, a njih 4 posto misli da se on i češće pojavluje u medijima.

Milanovićev medijski stil 'izbjegavanja' medija podržava 78 posto birača, njih 15 posto ne podržava, a 6 posto ne zna. Zanimljivo je da HDZ-ovi birači, njih 60 posto, podupiru takav stil, kao i 90 posto birača SDP-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer bolji od prethodnice

Nadalje, 42 posto građana misli da je današnja Vlada bolja od one Jadranke Kosor, 32 posto njih misli da je podjednaka, a samo 19 posto misli da je lošija. Zoran Milanović ima i bolje ocjene kao premijer od svoje prethodnice. Da je bolji, misli 47 posto, a da je podjednak kao Kosor misli 22 posto birača.

Također, 42 posto građana misli da su ministri samostalniji u radu, njih 24 posto misli da imaju podjednaku samostalnost, a da su u lošijoj situaciji nego u Kosoričinom kabinetu misli 14 posto građana. Većina svih birača podupire ideju samostalnosti ministara: 69 posto birača vladajuće koalicije, ali i 59 posto birača HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Holy nije trebala otići

Zanimljivo je i kako su građani doživjeli odlazak ministrice Holy, koja je prije osam dana podnijela ostavku i odstupila s mjesta ministrice zaštite okoliša. Njih 55 posto misli da mail nije dovoljan razlog za ostavku. Njih 35 posto misli pak da je trebala dati ostavku, a ne zna 10 posto.

Birači Kukuriku koalicije, njih 59 posto, misle da zbog maila nije trebala odstupiti, a njih 30 posto pak misli suprotno. Zanimljivo, i 49 posto HDZ-ovih birača nije za ostavku zbog maila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo