TKO JE KRIV? / Stručnjak za sigurnost komentirao razorno nevrijeme: 'Netko bi po meni morao odgovarati za ova dva čovjeka koja su poginula u Zagrebu'

I dalje se svi pitaju zašto nas nitko nije upozorio na oluju koja je jučer poharala Hrvatsku

20.7.2023.
22:59
VOYO logo

I dalje se svi pitaju zašto nas nitko nije upozorio na oluju koja je jučer poharala Hrvatsku, javlja RTL Direkt. "Ako dobiju svi SMS poruku možda su se mogli bolje skloniti", smatra Vlatka iz Zagreba.

"Ja mislim da se moglo malo bolje, ali zaista malo bolje, da se nitko ne zatekne na ulici", kaže Dražen iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prije mjesec dana probno sam dobio, ali jučer ništa. Općenito mislim da je ta aplikacija bezveze", kaže Mato iz Zagreba.

Image
NOVI KAOS? /

Nevrijeme iz Slovenije stiglo i u Hrvatsku, u Zagorju padala tuča

Image
NOVI KAOS? /

Nevrijeme iz Slovenije stiglo i u Hrvatsku, u Zagorju padala tuča

Ta je aplikacija ranog upozorenja pompozno testirana prije mjesec dana. Tajnu fijaska otkriva šef MUP-a koji kaže da je problem u pravilniku koji se još uvijek čeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netko bi morao odgovarati

Za tornado u Australiji SMS upozorenja dolaze na vrijeme, govori Željko. Kod njih poruke ne kasne, pa se satima, nekad i danima ranije stigne organizirati evakuacija stanovništva.

Bivši šef gradskog ureda za hitne situacije ovakav je fijasko, kaže, predvidio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi koji ne znaju se nalaze na odgovornim funkcijama. I kada se ništa ne događa, oni su lijepi, krasni i pametni, a kad se nešto dogodi, i onda se to baš se dogodilo. Netko bi po meni morao odgovarati za ova dva čovjeka koja su poginula u gradu Zagrebu. Jer se nisu skliznuli dok su se tuširali nego su poginuli na javnoj površini i netko je za to odgovoran", smatra stručnjak za sigurnost, Pavle Kalinić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo