teške tjelesne ozljede / Strašni detalji zlostavljanja zatočene žene u Poreču: udarci, ubodi, lomovi kostiju

Image
Foto: Ilustracija/Thinkstockphotos.com

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podiglo je optužnicu protiv bračnog para, Vjerana Š. (32) i Vanese Š. (31), koji su mjesecima u Poreču držali zatočenu 43-godišnju ženu iz okolice Slavonskog Broda, sustavno je pri tome psihički i fizički zlostavljajući.

20.10.2016.
14:46
Ilustracija/Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Sve se događalo u Ulici Otokara Keršovanija u samom središtu Poreča, gdje su supružnici doselili iz okolice Zadra početkom 2015. godine te otvorili ugostiteljski objekt u kojem su zaposlili nesretnu ženu.

Optužnicom pulsko državno odvjetništvo Vjerana Š. tereti za kaznena djela trgovanja ljudima, protupravnog oduzimanja slobode i teške tjelesne ozljede, dok je Vanesa Š. optužena za trgovanje ljudima i protupravno oduzimanje slobode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njih su dvoje od rujna 2015. godine do 17. srpnja 2016. u Poreču psihički i fizički zlostavljali 43-godišnju ženu, a sve s ciljem da za njih radi bez plaće, koristeći pri tom činjenicu da žena nema financijskih mogućnosti za samostalan život. Tako je za njih neprijavljeno obavljala poslove djelatnika u kuhinji i poslove ugostiteljstva, kao i kućne poslove.

Pri tome su joj, stoji dalje u optužnici, držali pod nadzorom mobilni telefon, učestalo joj govorili kako nema kamo otići i kako mora raditi radi za njih radi otplate pretjerano određenog duga te kako je njezini roditelji ne žele, istovremeno joj prijeteći kako će nauditi njoj i njezinim roditeljima i sestrama ako otiđe od njih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tereti ih se da su joj stavili vrećicu na glavu i gušili je te da joj je Vanesa Š. u jednom navratu škarama ošišala kosu, a u drugom navratu je natjerala da se sama ošiša ispred nje.

Također su je u više navrata ozlijedili, odnosno nanijeli joj opekline, ubodne i rezne rane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o slučaju pročitajte na portalu Ipress.hr. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo