Bolna istina o hrvatskim tinejdzerima

Sve je vise djece u Hrvatskoj koja su u najranjivijim godinama potpuno bez podrske i ikakve roditeljske brige, a puno je i onih koji su doslovce prepustena sama sebi, sto ih cesto odvodi na krivi put.

12.5.2014.
9:30
VOYO logo

''Ako za primjer uzmemo jedan zavrsni razred osnovne skole od 30 ucenika, slobodno mozemo reci da je u njemu petnaestero zapustene djece. Pritom pod 'zapustene' ne mislim na djecu koja su gladna ili prljava, vec na onu koja zivi prakticki bez roditeljskog nadzora.

Nitko im ne dolazi na roditeljske sastanke i informacije, kod kuce su sama, konstantno na internetu, bez ikakve kontrole... Uz to, sve ranije im se dopusta da sami donose neke za njihovu dob vazne odluke koje bi ipak trebali donositi roditelji. Sve to u konacnici prouzrocuje ponasanje zbog kojega mogu zavrsiti u institucijama, a onda je obicno kasno da se roditelji sjete biti roditelji'', rekla je za Glas Slavonije Snjezana Kovacevic iz udruge Breza, koja u sklopu projekta "Moc promjene mladih" organizira sustav podrske upravo za djecu i mlade rizicna ponasanja, odnosno pomoci njihovim roditeljima oko angaziranijeg roditeljstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Za roditeljstvo nikoga od nas nije nitko pripremio. Roditeljske se vjestine istovremeno uce i primjenjuju, sto danas, nazalost, sve manje roditelja cini. Stoga cemo nastojati, u dijelu projekta koji se odnosi na rad s roditeljima, nauciti ih da se moraju ukljuciti u zivot svoga djeteta, postaviti im jasne granice, poticati ih na aktivnosti... Ucit ce i da utrka za novcem nije toliko vazna i da djeca trebaju puno vise od materijalnog'', kaze Kovacevic.

http://www.glas-slavonije.hr/234928/3/Svakom-drugom-osjeckom-tinejdzeru-nitko-ne-dolazi-u-skolu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo