IVA ŠUŠKOVIĆ / Štrajkaši u pravosuđu: 'Spremni smo obustaviti rad i na hitnim poslovima'

Image
Foto: Neva Zganec/PIXSELL

Na sjednici Vlade najavili su da se dani koji provedu u štrajku neće više plaćati. 'Mi već s terena dobivamo pozive u kojima nam se predlaže osnivanje solidarnog fonda kojim bi se pomagalo ljudima', rekla je, ali i kazala da fond u sindikatu već postoji

17.7.2023.
14:13
Neva Zganec/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika RH Iva Šušković obratila se medijima u ponedjeljak prije sastanka u 14 sati, objavili su iz SDLSN-a.

Njihov štrajk krenuo je 5. lipnja i trenutno je najduži štrajk do sada u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Spremni smo obustaviti rad i na hitnim poslovima. Obavljat će se samo nužni poslovi vezani uz život, zdravlje i zaštitu pučanstva", rekla je predsjednica Šušković.

Image
NAJDUŽI U HRVATSKOJ /

Šefica DORH-a zbog štrajka pozvala predsjednicu sindikata na sastanak

Image
NAJDUŽI U HRVATSKOJ /

Šefica DORH-a zbog štrajka pozvala predsjednicu sindikata na sastanak

Kazala je da će na sastanku koji slijedi s glavnom državnom odvjetnicom razgovarati koji su to nužni poslovi i specificati ih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje se ostaje u štrajku do postizanja dogovora s Vladom RH o podizanju plaća. Najviše ćemo razgovarati o kaznenim postupcima i uhićenjima, no tema će biti i tehnički poslovi kao računovodstvo", ističe Šušković.

Na sjednici Vlade najavili su da se dani koji provedu u štrajku neće više plaćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi već s terena dobivamo pozive u kojima nam se predlaže osnivanje solidarnog fonda kojim bi se pomagalo ljudima", rekla je, ali i kazala da fond u sindikatu već postoji.

"Kad je Vlada donijela odluku o neplaćanju plaća tijekom štrajka, jednoglasno je odlučeno da se štrajk nastavlja. Zadnja komunikacija s ministrom bila je upravo tada, nakon toga se više nismo čuli. Mi smo ovdje u jednom zajedništvu i solidarnosti. Ljudima nije lako, žele nastaviti raditi, stanje je kritično i mislim da nikome nije u interesu daljnje iscrpljivanje. Bez obzira na sve te pritiske i odluku koja bi dovela do neplaćanja dana u štrajku, ljudi su ostali pri štrajku. Nemam informaciju da je netko odustao od štrajka", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaje kako se moraju obavljati samo nužni poslovni u skladu sa zakonom.

"Usuglasili smo što su, po nama, nužni poslovi. I danas smo prihvatili da ćemo prestati obavljati i hitne poslove, ali nužne poslove moramo po zakonu. Trebat će uložiti puno napora kako bi se definiralo koliko je tko radio na nekim predmetima, koliko su hitni ili manje hitni", zaključila je Šušković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Štrajkaši na sudovima idu dalje, odvjetnici se boje: 'Hoće li zbog blokade sudstva puštati ubojice i silovatelje na cestu?'

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo